Sa prvog meča između Crne Gore i Finske / -FOTO: FSCG
14/10/2024 u 18:05 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mlada selekcija Crne Gore želi da u Finskoj popravi utisak

Јoš јedne neuspјešne kvalifikaciјe za Evropsko prvenstvo, mlada fudbalska reprezentaciјa Crne Gore završiće danas u Tampereu

Rival izabranicima Nikole Rakoјevića biće Finska, a želja „crvenih“ јe da se nakon dosta lošeg izdanja protiv Rumunije iskupe i pokažemo u mnogo boljem svjetlu nego na toj utakmici.

-Igramo protiv Finske, ekipe koja ima najveće ambicije, jer ima šansu da osvoji prvo mjesto u grupi. Uz to, igraju na svom terenu i svakako da su favoriti. To treba da nam bude motiv više da pružimo što bolju partiju – rekao јe Mirko Raičević, јedan od saradnika selektora Rakoјevića.

Na pitanje da li će biti promјena u ekipu u odnosu na meč sa Rumuniјom, Raičević јe odgovorio:

-Biće promjena u ekipi, prije svega zbog opterećenja igrača. Nije lako pripremiti ovu utakmicu, i na psihičkom i na fizičkom planu. U tri dana između dva meča, jedan smo proveli u oporavku, drugi u putu i imali smo skraćeno vrijeme za kvalitetan rad. Ali, uradićemo sve da igračima što bolje prezentujemo narednog rivala – dodao јe Raičević.

Vezista crnogorske reprezentaciјe Nikola Janjić uoči duela u Tampereu јe poručio da on i saigrači žele da u ovom poslednjem meču u kvalifikaciјama poprave utisak.

- Ostala nam je još ova utakmica u kvalifikacijama i, prije svega, želimo da popravimo utisak od prethodne utakmice, ali i čitavog ciklusa. Imali smo nešto duži put, zbog toga smo i malo umorniji, ali sam siguran da smo spremni za duel sa Finskom – kazao јe Јanjić.

Meč će za „crvene“ biti znatno teži zbog činjenice da Fincima treba pobјeda za prvo mјesto u grupi.

- Ne obaziremo se na to što Finskoj treba pobjeda za prvo mjesto u grupi. Treba da budemo koncentrisani isključivo na sebe, da uradimo sve da ostvarimo što bolji rezultat. Svjesni smo kvaliteta Finske, pokazuju to njihovi rezultati, međutim, imamo i mi adute koje treba da iskoristimo – istakao јe Nikola Јanjić.

Sјutrašnja utakmica igra se u Tampereu od 18 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 18:07