Тренери и капитени финалиста / - фото: Дан
29/05/2021 u 13:56 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мулалић: Не долазимо на роштиљ, већ да ривалу покваримо планове

Шеф стручног штаба Дечића поручује да је финале Купа са екипом Будућности у недјељу шлаг на торти историјске сезоне. Тузани улогу фаворита препуштају плаво-бијелима, али не долазе са бијелом заставом

Без обзира на исход финала Купа Црне Горе, сезона 2020/2021. ће златним словима бити уписана у историју фудбалског клуба Дечић.

Повратник у елитни ранг црногорског фудбала је заузео треће мјесто у Првоj Телеком црногорској лиги, први пут изборио изазак на европску сцену и у недјељу од 20.30 сати ће на стадиону под Горицом играти против Будућности за први трофеј.

Ни у најлуђим сновима нисмо могли сањати овакву сезону, али кад у нешто вјерујеш и радиш посвећено деси се то да играш најважнију утакмицу у држави, против најјачег и највећег клуба у земљи – казао је на конференцији за медије шеф стручног штаба Дечића, Едис Мулалић.

Сарајевски стручњак је без дилеме најважнији шраф у машини клуба из најмлађе црногорске општине, уз дужно поштовање према осталима.

Историјски резултати су заслуга свих у клубу. Када сви, од економа, преко човјека који стоји на капији стадиона, управе, чланова стручног штаба и фудбалера дишу као један онда од Друге лиге за години дана дођете у ситуацију да се борите за трофеј у Купу и да играте у Европи. Радили смо од дана до дана, напорно и стигли ту гдје јесмо.

Мулалић појашњава шта је најтеже у тренерском послу.

Да би пренио своју идеју на терен, тренер мора да има карактерне и вриједне фудбалере. У супротном узалуд све. Најтеже је убиједити играча да те прати, а слијепо ће вас пратити када види да напредује.  Видите структуру наше екипе. Све су то практично моцми који су дошли из друголигашког каравана. Један играч који је дошао из Бокеља (Адријан Рудовић) је за 365 дана прешао пут од друголигашког фудбалера до репрезентативца. Тренутно имао пет репрезентативаца, од сениора, преко младе селекције, до омладинаца. Како? Па радом. Има на Балкану доста талената, само мора да се ради, али ми Балканци много причамо, а мало радимо – истиче Мулалић.

По ријечима тренера Дечића, финале Купа ће за његове момке бити као шлаг на најљепшој Шварцвалд торти.

Поново морамо бити реални, као што смо били у досадашњем дијелу сезоне, па казати да је Будућност фаворит. Да би објаснио због чега требало би ми седам и по дана, а толико времена немамо на овој конференцији за медије. Доминирају црногорским фудбалом пуне двије године, а као тренер знам колико је тешко држати константу толико дуго. У појединим утакмицама су ривали из домаћег шампионата изгледали смијешно у односу на њих. Могу да постану прва екипа са дуплом круном у Црној Гори, али им ја од срца желим да то сјутра не остваре – зачинио је хумором Мулалић.

Растрећеност је можда и једина предност Дечића.

Против Будућности смо ове сезоне играли четири пута. Савладали смо их у првом колу, али су они тада главама већ били на мечу са Лудогорецом у квалификацијама за Лигу шампиона. За пар мјесеци је била потпуно друга прича. Мислим да је тај наш меч под Горицом 2:2 био можда и најљепши у сезони. Фаворити јесу, али не долазимо у Подгорицу да распалимо роштиљ, већ да им покваримо планове – закључио је Мулалић.

Босанскохерцеговачки стручњак има проблема са играчким кадром. Уколико и буде наступио, Матија Божановић ће због руптуре носа морати да носи маску. Под знаком питања је и наступ Иљира Цамаја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:48