Недовић и Ивановић / - Фото: ФК Будућност
13/08/2021 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Недовић:Спремни смо да забиљежимо побједу

Фудбалери Будућности сjутра вече под Горицом од 20.30 часова дочекуjу Подгорицу у малом градском дербиjу у оквиру 4. кола домаћег шампионата.

„Плави“ су радили сjаjно претходне недjеље и надаjу се првом триjумфу у сезони...

- Очекивања су максимална - поручио jе тренер Александар Недовић, коjи jе додао.

- Упознао сам се боље са екипом, радна недjеља jе протекла на добром нивоу, имао сам већи броj играча на тренингу, остале су jош само ситне механичке повреде Мирковића и Ћетковића. Мислим да смо спремни да забиљежимо побjеду.

Пораз од Искре прошле суботе jе анализиран како се сличне грешке не би понављале.

- Свjесни смо гдjе смо гриjешили, зато смо урадили доста видео анализа и радили смо доста на терену. Међутим, свjесни смо и ширине састава коjи jе био у Даниловграду, а коjи ће против Подгорице бити много шири - jасан jе Недовић.

Против Подгорице се у тим враћаjу замjеник капитена Игор Ивановић, дефанзивац Владан Аџић, опоравлjени Милош Раичковић... а све су прилике да ће шансу добити и Момчило Распоповић.

- Сигурно ниjе спреман за 90 минута, али ради се о играчу коjи jе прошао нашу школу, коjи jе био капитен клуба, играо jе Лигу Европе са Риjеком, наступао за репрезентациjу... Има искуство и вjеруjем да ће да буде рационалан како прекрио те неке недостатке.

Будућност jе у првенству уписао реми и пораз на два меча, док jе Подгорица изгубила све три утакмице.

- Противник ниjе стартовао добро, али све екипе коjе су играле Европу сем Сутjеске jош траже форму. Имамо максимално поштованjе према Подгорици, резултати остварени прошле сезоне су за сваки респект, али мислим да jе квалитет на нашоj страни.

Од Будућности се увиjек очекуjе - побjеда.

- Императив jесте, али сам себи ћу га направити и покушаћу да скинем терет са играча. Желим да момци играjу фудбал, jер ако будемо играли и ако будемо тачни у тактичким замислима – уз квалитет коjи имамо – мислим да ћемо да забиљежимо триjумф - поручио jе Недовић, коjи jе додао...

- Морамо да будемо мирни и да побjеда дође из мирноће, а не из jурњаве, или императива морања jер се обично тада поjављуjе грч, тиjело остаjе стегнуто и онда се техничке ствари не изводе на прави начин. Императив побjеде jесте, али ниjе морање, ниjе живот или смрт, него jедна утакмица и хоћу кроз игру и добар однос према обавезама да кренемо са побjедама.

„Плави“ су до сада одиграли 10 међусобних дуела са екипом са ДГ арене и уписали шест побjеда, два ремиjа и два пораза, док jе под Горицом биланс следећи - пет утакмица: три триjумфа, по jедан реми и пораз.

- Нема калкулисања, свjесни смо да се од нас очекуjе побjеда и сами то очекуjемо. Подгорица jе на све три утакмице поражена, сигурно ће против нас покушати да извуче максимум и желjети да покаже шта зна, али вjеруjем да им то нећемо дозволити и да ћемо славити - jасан jе Ивановић, свjестан да jе екипа слично почела и прошле сезоне када jе освоjена дупла круна.

- Поражени смо од Дечића и Подгорице, а надам се да ћемо се издићи пребродити резултате коjи су иза нас. Вjеруjем да ћемо да кренемо са побjедама и да ћемо изаћи на прави пут - поручио jе Ивановић, коjи jе именован за замjеника капитена Василиjа Терзића.

- То представља част за мене. Даћу све од себе да ту улогу оправдам како на терену, тако и ван њега.

Улазнице за утакмицу Будућност - Подгорица ће се продавати на дан утакмице од 17.00 до 20.30 часова, биће отворена западна, источна и сjеверна трибина, а улазнице за све трибине ће коштати два еура.

Сходно новим мjерама Владе Црне Горе, посебни услови важе за спортске припредбе - улазак на стадион омогућава се само уз наjмање jедан од слjедећа четири доказа из Националне дигиталне КОВИД потврде:

1) Да jе особа у цjелости вакцинисана или да jе примила прву дозу вакцине против КОВИД19 вируса;

2) Да особа посjедуjе негативан Пи-Ци-Ар тест на КОВИД19 вирус коjи ниjе стариjи од 72 сата;

3) Доказ да jе особа преболjела КОВИД19 инфекциjу, односно доказ да jе прошло не манjе од 14 дана и не више од 180 дана од позитивног Пи-Си-Ар теста;

4) Доказ о негативном брзом антигенском тесту коjи ниjе стариjи од 48 сати;

Што се тиче малољетних лица, не захтиjева се да испунjаваjу ниjедан од наведених услова што се тиче спортских приредби.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:45