Plavi optimisti / -FOTO: FK BUDUćNOST
10/09/2024 u 16:08 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Omladinci Budućnosti spremni za Ligu šampiona

Budućnost će prvi put u istoriji kluba igrati u kvalifikacijama za omladinsku Ligu šampiona

Voljom žreba, plavi će u prvom kolu gostovati prvaku Gruzije, Dinamu iz Tbilisija. Prvi meč je na programu 18. septembra na stadionu „Mihel Meski“ sa početkom u 17.00 sati, dok je revanš zakazan za 2. oktobar u Podgorici od 19.00 sati.

-Samo učešće i to po prvi put u bogatoj istoriji našeg kluba, u jednom takvom elitnom takmičenju kao što je Liga šampiona je velika stvar i uspjeh. Naći se u konkurenciji šampiona u svojim zemljama, među kojima su najbolje Omladinske škole Evrope, je privilegija i nadam se da ćemo i u narednim godinama biti dio istog društva - rekao ja direktor naše Omladinske škole Srđan Radonjić, koji je sa administracijom kluba već isplanirao dug, težak i zahtjevan put u Gruziju...

-Šampion Gruzije je bio jedan od težih imena iz našeg šešira – kako zbog puta, tako i zbog kvaliteta, jer je Dinamo Tbilisi izuzetno respektabilan protivnik. Međutim, znamo da i mi imamo talentovane dječake i vjerujemo da možemo da preskočimo prvu prepreku - jasan je Radonjić.

Sa omladincima je prethodne sezone titulu šampiona osvojio Željko Ćetković, dok je od ljetos za kormilom najstarije selekcije iz Omladinske škole Marko Janjević.

-Dinamo Tbilisi je sigurno protivnik koga moramo da respektujemo, a jedan od razloga je što imaju izuzetno kvalitetnu Omladinsku školu. Vidjeli smo to ljetos, kada je pet – šest omladinaca bilo u prvom timu Dinama u kvalifikacijama za Ligu konferencija protiv Mornara - jasan je Janjević.

Trener omladinaca Budućnosti je svjestan njegov tim posjeduje kvalitet i talenat, kao i da bi mogao da računa na plavo – bijele prvotimce, jer za dvomeč sa Dinamom Tbilisijem (po godištu) bi mogli da konkurišu Bodin Tomašević, Zarija Kumburović, Zarija Mugoša, Andrija Bulatović, Lazar Savović, Danilo Vukanić, Stefan Đukanović, Lazar Brajović, Dragutin Šaranović, Matija Jovanović, Andrej Camaj, Andrej Kostić...

-Naša šansa protiv Dinama sigurno nije mala, jer smatram da imamo talentovanu i kvalitetnu ekipu koja ima i iskustva, kako zbog igranja sa prvim timom, tako i zbog reprezentacije Crne Gore i učešća u raznim kvalifikacijama i turnirima – istakao je Janjević.

Ukoliko Budućnost bude bolja od Dinama naredni rival je turski Trabzonspor (2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona), dok bi se u trećem kolu kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona sastali sa boljim iz duela Makabi Petah Tikva – Sarajevo/AP Brera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 16:12