Плаво-бијели стигли у Пљевља / - фото: ФК Будућност
24/08/2021 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Освајачи дупле круне под императивом у Пљевљима

Недовић: Рудар је тим коjи jе осваjао трофеjе и коjи има своj ДНК, а Будућност jе за свакога мотив више. Тако и треба да буде и то треба да нам импонуjе

Трофејни тимови ће у сриједу од 17.30 сати под Голубињом подијелити мегдан.

У заосталом мечу првог кола Прве Телеком црногорске лиге снаге ће одмјерити Рудар и Будућност.

Увијек су дуели ових тимова привлачили пажњу љубитеља фудбала у Црној Гори.

Будућност се може похвалити бољим међусобним скором.

Славили су у 23 од 56 утакмица против Рудара.

Пљевљаци с убиљежили 17 побједа, док је 16 мечева завршено неријешеним резултатом.

„Рудари” су ипак успјешнији на свом терену.

Од 27 мечева под Голубињом, славили су у 10, девет утакмица је завршено ремијима, док су плаво-бијели славили осам пута.

Императив jе сигурно велики, како нама, тако и противнику, jер нисмо стартовали наjбоље, али на основу игре коjу смо приказали у претходна два кола имамо право да се понашамо као фаворити – пренио је клупски сајт изјаву шефа стручног штаба Будућости, Александра Недовића.

Четвртдесетдвогодишњи тренер је задовољан партијама са Подгорицом и Дечићем, гдје су плаво-бијели освојили четири бода.

Има доста добрих ствари на коjе можемо да се ослонимо, али што се тиче концетрациjе морамо да радимо на томе да падове у игри сведемо на мимимум и да ту будемо  мудри. Поготово искусниjи играчи треба да преузму одговорност како више не бисмо били кажњени током тих празних минута, а исто тако да у нашим доминантним минутима казнимо све што може да се казни. На таj начин нећемо доводити утакмицу у питање, као што смо послиjе феноменалне игре у Тузима дозволили изjедначење и стриjепили за бод, а онда у посљедњих десет минута покушали да се „вадимо” да добиjемо меч – подсјетио је Недовић да су његови изабраници на „Тушком пољу” испустили предност од два гола.

Стратег Подгоричана је задовољан како је Будућност изгледала током првих сат времена утакмице у најмлађој црногорској општини.

То jе модел како Будућност мора да игра од првог до последњег минута, али за таj начин игре нам треба максимална физичка спрема - за посjед лопте, за одузимање по изгубљеноj лопти. Не само играчи коjи почну, већ и резервисти треба да буду „нашпановани”. Тежимо ка томе, а помаци су видљиви.

Недовић сматра да Будућност заслужује више од пет бодова, колико је освојила у прве четири утакмице.

Жао ми jе што нисмо награђени за шансе и игру у Тузима, али ако будемо наставили у том ритму и дизали процентуално минуте добре игре, вjеруjем да ћемо ући у сериjу побjеда.

Рудар је на дну, са само једним бодом и гол разликом 3:8.

То међутим не заварава никога у редовима освајача дупле круне.

То jе тим коjи jе осваjао трофеjе и коjи има своj ДНК, а Будућност jе за свакога мотив више. То знам jер сам био са друге стране, тако и треба да буде, али та чињеница треба да нам импонуjе. Не смиjемо да се „вадимо” на то како противник даjе све од себе против Будућности, већ jе важно да одговоримо максимално и да будемо бољи када дође вриjеме за меч – казао је Недовић, који под Голубињом неће моћи да рачуна на повријеђеног Лазара Мијовића.

Имамо доста кадровских проблема од када сам преузео екипу. Неки момци су изашли из повреде, неки нису прошли припреме, али мислим да су неки играчи коjи су „украли” минутажу током претходне двиjе утакмице спремни да даjу већи допринос. Мислим да се кроз утакмице играч наjбоље спреми и да ћемо да имамо већи ростер што се тиче енергиjе за наредне двиjе утакмице коjе су нам jако битне – казао је Недовић након што је са изабраницима стигао у Пљевља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:45