Peković i njegov stručni štab / -FOTO: DAN/SRđAN BOLJEVIć
17/07/2024 u 12:57 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Peković: Ne mogu igračima ništa da zamjerim

Dečić je revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrao neriješeno 1:1 sa prvakom Velsa, ekipom TNS-a

Nakon ubjedljivog poraza u prvoj utakmici (0:3), bilo je jasno da su šanse Tuzana za prolaz male i da čudo treba da se desi pa da odu dalje. Čudo se nije desilo, meč je okončan bez pobjednika, pa će Velšani na megdan Ferencvarošu, dok će Tuzani u kvalifikacije za Ligu konferencija, gdje ih čeka Dinamo Batumi.

Nakon meča sa TNS-om, šef stručnog štaba Dečića Milorad Peković rekao je da bilo nezahvalno juriti zaostatak od tri gola. 

-Probali smo da uspostavimo inicijativu od početka, po teškom vremenu i protiv dobrog rivala. Izašli smo visoko i igrali sa dozom rizika protiv tima sa dosta brzih igrača. Imali smo stativu u 14. minutu, potom još šansi. Ne znam kako bi se završilo da smo poveli u provm poluvremenu. Nijesmo uspjeli da realizujemo prilike koje smo imali, a onda smo primili gol iz jedanaesterca. U nastasvku smo ponovo probali da nametnemo svoj ritam, imali incijativu, donekle nam je uspjelo. Dali smo gol, ali na kraju ostaje žal. Nadam se da ćemo izvući pouke i dočekati spremni narednog rivala. Ne mogu igračima ništa da zamjerim, nije lako igrati po ovakvom vremenu – rekao je Peković.

Tuzani će igrati još dvije evropske utakmice, ovoga puta u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

-Debitovali smo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, to je ono za što smo radili. Htjeli smo da uradimo više, ali ispalo je kako je ispalo. Koštale su nas greške iz prve utakmice, gdje je rezultat bio lošiji od igre. Lako smo primali golove, vidjelo se i neiskustvo - dodao je Peković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:22