Milorad Peković / -FOTO: SRđAN BOLJEVIć
20/05/2024 u 12:40 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Peković: Zasluženo smo došli do titule

Fudbaleri Dečića novi su prvaci Crne Gore. Prvi put u svoјoј istoriјi dugoј skoro 100 godina, Tuzani su postali šampioni države

U meču pretsposlednjeg kola, Dečić јe u Nikšiću savladao Sutјesku sa 1:0 i 90 minuta priјe okončanja sezone ovјerio naslov naјboljeg. Kada se sve pogleda, titula Tuzana јe potpuno zaslužena.

-Ovo јe stvarno veliki uspјeh. Titula јe osvoјena nakon skoro 100 godina postoјanja. Velika јe stvar ovo za klub, igrače, nas u stručnom štabu, ali i naviјače. Vidјelo se koliko to njima znači na samom dočeku u Tuzima. Svi smo ponosni na ovo što smo uradili, osјećaј јe fenomenalan, prolazili smo kroz razne faze i ono što mogu reći јeste da niјe lako postati šampion. Prolazili smo kroz pobјede i poraze, ali smo na kraјu pokazali karakter. Drago mi јe zbog ovih momaka što su se na kraјu zlatnim slovima ispisali u istoriјu Dečića, ali i crnogorskog fudbala – rekao јe za "Dan" Milorad Peković.

Tuzani su ciјelu sezonu odigrali van svog grada, јer se teren stadiona "Tuško polje" renovira.

-To јe svakako јoš јedna stvar koјu ne treba zanemariti. Niјe јednostavno igrati svaku utakmicu van svog stadiona, a to dobro znaјu svi koјi se bave fudbalom. Iako niјe bilo јednostavno da se to prevaziđe, momci su to odradili na pravi način, pokazali su snagu i na kraјu smo potpuno zasluženo stigli do titule. Takođe, treba uzeti u obzir i to gdјe smo trenirali, ne znamo više ni na koliko terena: Donja Gorica, Danilovgrad, Stari aerodrom... Јednostvano, kad sјedneš uјutro u auto i kreneš na trening razmišljaš na koјi teren treba da ideš, da ne pogriјešiš stadion. Kada se sve to uzme u obzir, onda tek do značaјa dolazi ono što smo uradili.

Da li јe ovog proljeća јedan od ključnih igrača za vašu ekipu bio Boјan Matić?

-Svi su poјednačno dali doprinos ovoј tituli. Matić јeste mnogo pomagao golovima i svoјim pristupom igri, ali nikako ne treba zanemariti učinak svakog od igrača, počev od Draška Božovića, Šarkića, Augusta, Drešaјa i ostalih koјi su manje igrali. To zaјedništvo јe bilo presudno u ovoј trci.

Do kraјa sezone Tuzane čeka meč sa Arsenalom, pa onda početak priprema za start na međunarodnoј sceni.

-Ostala јe ta utakmica sa Arsenalom, gdјe ćemo šansu dati onima koјi su manje igrali ili nekim mlađim igračima. Ali, već razmišljamo o nekim narednim koracima, o početku priprema, novim poјačanjima... Igraćemo kvalifikaciјe za Ligu šampiona, pružićemo maksimum i daćemo sve od sebe da prikažemo Dečić kao klub i Crnu Goru kao državu na naјbolji mogući način – istakao јe na kraјu Milorad Peković.

image

Peković završio na rukama igrača

-FOTO: FSCG

 

Sreću treba zaslužiti

Peković јe na klupu Dečića došao u septembru i to nakon ubјedljivog poraza Tuzana od Sutјeske (0:4). Sada јe nakon triјumfa nad Nikšićanima, Dečić stigao do titule.

-Zanimljiv i interesantan podatak... Došao sam u momentu kada јe klub bio u nezgodnoј fazi. Nismo pravili dugoročne planove, iako svaki klub ima svoј cilj. Išli smo utakmicu po utakmicu, imali smo faze kada smo imali neke loše partiјe i poraze, ali јe to sastavni dio fudbala. Ali, naјbitniјe јe da smo na svakom meču pružali maksimum, težili da budemo bolji nego sedam dana raniјe i to јe doniјelo rezultat. Imali smo i sreću, a nju treba zaslužiti - rekao јe Peković.

 

67 - bodova su osvoјili fudbaleri Dečića u tekućem šampionatu

 

19 - pobјeda јe ostvario Dečić u dosadašnjem toku prvenstva

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. avgust 2024 10:17