Vladimir Perišić je bio strijelac protiv CSKA 1948 / -FOTO: LAZAR RUžIć
05/08/2024 u 16:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Perišić pred Petrovac: Da prvenstvo otvorimo pobjedom

Budućnost i Petrovac zatvoriće 1. kolo šampionata sjutra na DG areni

Prvo kolo "Meridinbet" 1. CFL zaključiće sjutra Budućnost i Petrovac, a "plavo-bijeli" žele prva tri boda na svom kontu. 

Nakon evropske eliminacije od bugarske ekipe CSKA 1948, gdje su po prikazanom zaslužili mnogo više, izabranici Ivana Brnovića okreću se domaćem šampionatu i pohodu na duplu krunu.  

- Sigurno ostaje žal što se nismo plasirali u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, mislim da smo zaslužili da prođemo dalje, ali presudila je naša jedna greška, koju je protivnik kaznio - kazao je za klupski sajt Vladimir Perišić, strijelac gola u remiju sa Bugarima na DG areni u revanšu 2. kola kvalifikacija za LK…

- Sa druge strane, moramo da budemo zadovoljni prikazanom igrom, jer smo nadigrali kvalitetnog protivnika i sveli ga na polušanse iz kojih je bio bezopasan. Evropu moramo da zaboravimo, ali pristup, odnos i igru treba da zadržimo.

Talentovani napadač sa kultnim brojem 4 na leđima je postigao dva gola u evropskoj odiseji  tima – srećan je zbog toga, ali…

- Golovi mi znače, baš kao i svakom napadaču, jer je to naš posao. Protiv Mališeve je pogodak imao uticaja, a protiv CSKA 1948 se ispostavilo kao da nema… Iznad svega mi je uspjeh Budućnosti. Najbitnije je da ekipa pobjeđuje i osvaja bodove, tako da protiv Petrovca neka ga postigne ko god može, samo da osvojimo tri boda - jasan je 19-godišnji centarfor, koji će krajem mjeseca proslaviti 20. rođendan.

Prošlu prvenstvenu sezonu "plavo - bijeli" su okončali porazom od Petrovca pod Malim brdom (3:1), sada ih čekaju na DG areni…

- Žao mi je što nećemo igrati na našem stadionu, jer je stadion pod Goricom za sve nas koji smo odrasli u Podgorici nešto posebno – prazan ili pun. Ali šta je – tu je. Petrovac se pojačao, namučio nas je i prošle sezone u svakoj utakmici, tako da nas čeka težak protivnik. Zbog svega toga, treba da imamo dodatni motiv, damo sve od sebe i otvorimo prvenstvo pobjedom - jasan je Perišić.

Ciljevi u novoj sezoni su jasni…

- Uvijek su najveći, to je dupla kruna. Pred nama je neizvjesno prvenstvo, sa mnogo iznenađenja, tako je i počelo, zato u svakom trenutku moramo da budemo na maksimumu - rekao je Vladimir Perišić.

Budućnost je od 2006. godine odigrala 65 međusobnih duela protiv "nebeskoplavih" - upisala je 34 pobjede, 21 remi i 10 poraza, dok je prethodne sezone u četiri meča ostvarila dvije pobjede, remi i poraz.

Utakmica Budućnost – Petrovac je na programu sjutra u 20.00 sati, ulaz na DG arenu je slobodan, a meč će se direktno prenositi na TV Arena sport.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 17:55