Фудбалери Будућности / - Фото: ФК Будућност
21/07/2021 u 18:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Плави" стигли у Торшавн

Напоран и захтjеван пут jе завршен, па су фудбалери Будућности све мисли окренули ка првоj утакмици 2. кола квалификациjа за Лигу конференциjа - сjутра против ХБ Торшавна на стадиону Гундадалур од 20.00 часова

Након трочасовног лета Подгорица - Осло, чекања од два сата у главном граду Норвешке, па новог лета на релациjи Норвешка - Фарска Острва и обавезног тестиранjа по слиjетању у земљу прелиjепих пеjзажа и природе, „плави“ су нешто приjе 15.00 часова по локалном, а 16.00 по нашем стигли на коначно одредиште.

Послиjе обавезног одмора, изабраници Младена Милинковића ће вечерас у термину утакмице тренирати на стадиону коjи ХБ диjели са тимом Б36.

- Многи Торшавн, генерално и тимове са Фарских острва гледаjу као аматерске, али ми смо свjесни да посjедуjу квалитет. Очекуjем jедну jаку утакмицу са пуно трке и борбе - поручио jе лиjеви бек Андриjа Ражнатовић, свjестан да jе шампионат Фарских Острва за три позициjе боље рангиран од нашег по Уефиним параметрима на основу учешћа у Европи у послjедних пет година (47 - 50).

- Улазимо у утакмицу као фаворити, али то морамо да оправдамо на терену. Морамо од првог минута да будемо мотивисани и концетрисани и мислим да ћемо на краjу да се радуjемо и резултатски мирно сачекамо реванш - додао jе наш нови нападач Шалета Кордић.

ХБ Торшавн jе у досадашнjем диjелу првенства одиграо 13 утакмица и освоjио 30 бодова, а наш стручни штаб га jе скенирао данима.

- Концетрациjа jе наjбитниjа, а вjеруjем да нам мотива неће недостаjати. Фарани играjу фудбал са доста трчанjа и контакта, тако да морамо да им одговоримо на исти начин уз квалитет коjи посjедуjемо - поручио jе 20-годишњи Ражнатовић, коjи jе са младом селекциjом већ боравио на Фарским острвима.

- Мислим да jе наша предност што смо тактички и технички болjа екипа од Торшавна. Свjесни смо да можемо да намучимо противника, анализирали смо га добро. На краjу краjева, вjежбали смо на тренингу како треба да играмо против Фарана -  jасан jе Кордић.

Шалета Кордић би могао да дебитуjе за наш тим управо против ХБ Торшавна.

- Екипа ме прихватила феноменално, осjећам се као да сам у Будућности већ годину дана. Атмосфера jе добра и наравно да jе све уз момке коjи су на мjесту.

На Фарска Острва jе допутовало 18 играча, редом: Милош Драгоjевић, Ђорђиjе Павличић, Богдан Милић, Анто Бабић, Jован Баошић, Владан Аџић, Велимир Влаховић, Андриjа Ражнатовић, Немања Секулић, Миомир Ђуричковић, Алекса Ћетковић, Милош Раичковић, Драшко Божовић, Виктор Ђукановић, Петар Грбић, Игор Ивановић, Лазар Миjовић и Шалета Кордић.

Као што jе шеф стручног штаба Милинковић раниjе наjавио, Василиjе Терзић и Лука Мирковић носу допутовали на окршаj са Торшавном.

- Недостаjаће нам Луи и Терза, jер jе нама сваки играч од великог значаjа, нарочито jер су нjих двоjица претходне сезоне били веома битни у осваjанjу дупле круне - поручио jе Кордић након доласка у хладни Торшавн, на чиjе се риjечи надовезао Ражнатовић.

- Недостаjаће нам сигурно, али морамо да се снађемо и без њих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:09