Младен Милинковић / - Фото: WWW.FK-BUDUCNOST.ME
05/07/2021 u 19:40 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Плаво-бијели нису отишли у Финску само да се појаве

Милинковић: Битно је да момци дају максимум, да буду концетрисани и дисциплиновани јер је сваки детаљ битан

Фудбалери Будућности у уторак од 18 сати крећу у нову европску авантуру.

У првом мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона, плаво-бијели гостују Хелсинкију.

Шампион Финске је у такмичарском ритму, налази се у одличној форми, убиљежио је 10 побједа и реми у првих 11 кола тамошњег првенства.

Све су то чињенице које говоре да изабранике Младена Милинковића очекује тежак задатак.

На отварању нове сезоне нас очекује јак противник, тим који доминира у домаћем првенству. У Финску ипак нисмо дошли само да се појавимо, већ да направимо што бољи резултат, како бисмо у реваншу покушали да изборимо пролазак у наредно коло – рекао је Милинковић.

Добро је Лозничанин простудирао првог ривала у новој сезони.

Хелсинки се налази у пуном такмичарском ритму. У фул форми су, психички и физички. Током последњих 15 утакмица у првенству и Купу су примили само пет погодака и сигурно да им је самопоуздање на високом нивоу, да су мотивисани и да имају велике амбиције.

Са друге стране, Будућности у Финску није дошла у најјачем саставу, Милинковић поручује да су играчи уморни, али не траже алиби.

Сигуран сам да ће сви дати свој максимум. Да ли ће то бити довољно за добар резултат, видјећемо сјутра – казао је шеф стручног штаба плаво-бијелих.

Традиција да наступају без најбољих играча

Будућност ће на мегдан Хелсинкију изаћи без Драшка Божовића и Игора Ивановића.

За Божовића смо знали да неће играти због суспензије, док смо се потајно надали, до последњег тренутка, да ће се Ивановић опоравити. Доктори су савјетовали да је боље да не ризикујемо тежу повреду. Надамо се да ће Прцко бити спреман за реванш, али исто тако да ће играч који добије шансу умјесто њега сјутра помоћи екипи – рекао је Милинковић.

Није први пут да Будућност ослабљена излази на европску сцену.

Испада као да је нека лоша традиција да Будућност на први меч у сезони на европској сцени не може да изађе у најјачем саставу. Прошле године је умјесто Грбића морао да наступа млади Бојовић. Сарадници су ми рекли да је у претходним годинама било сличних проблема. Није то ништа ново за Будућност.

Освајачи црногорске дупле круне су тренирали данас у вријеме одигравања сјутрашњег меча.

То им је била једина прилика да се „упознају” са вјештачком травом на „Болт арени”.

Надам се да ћемо се, колико је то могуће, адаптирати на подлогу која је доста брза – кратко је прокоментарисао Милинковић.

Шеф стручног штаба Будућности је на крају имао поруку за своје изабранике.

Битно је да будемо концентрисани и дисциплиновани, јер је у такмичарским утакмицама сваки детаљ битан. Позитивна ствар је што ћемо у реваншу моћи да се поправимо уколико на остваримо добар резултат. Евидентна је жеља код момака да се прикажу у најбољем могућем свијетлу. Свјесни смо шта ово значи за нас и клуб – закључио је Милинковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:19