Maurisio Poketino / -FOTO: USSOCCER
11/09/2024 u 10:50 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Poketino i zvanično selektor SAD

Argentinski stručnjak će imati zadatak da ekipu pripremi za SP 2026. godine

Dogovor je postignut prije tri nedjelje, a sada je stigla i zvanična potvrda - argentinski stručnjak Maurisio Poketino novi je selektor reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Detalji ugovora se ne navode, ali se zna da će Poketino da bude selektor SAD do kraja Svjetskog prvenstva, koje će biti održano 2026. godine.

- Odluka da preuzmem američku reprezentaciju nije bila samo zbog fudbala, već i zbog puta na kome se nalazi ova selekcija. Energija, strast i glad da ovdje postignem nešto zaista istorijsko. To su stvari koje su me inspirisale. Vidim grupu igrača, koji su puni talenta i potencijala, a zajedno ćemo da izgradimo nešto posebno - rekao je Poketino, koji je ranije u trenerskoj karijeri vodio Espanjol, Sautempton, Totenhem, Pari Sen Žermen i Čelsi.

Nakon neuspjeha na Kopa amerika selekcija SAD bila je bez selektora, pošto je Greg Berhalter dobio otkaz, pa će Poketino imati zadatak da pripremi "jenkije" za SP koje će se za dvije godine osim u Kanadi i Meksiku održati i u njihovoj zemlji.

Na klupi SAD, Poketino će debitovati 13. oktobra na prijateljskoj utakmici protiv Paname u Ostinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 10:51