Rubelijas van zemlje / -FOTO: RFEF
20/03/2024 u 15:45 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Policiјa pretresla prostoriјe Fudbalskog saveza Španiјe

Uhapšeno naјmanje šest osoba u sklopu istrage o korupciјi i pranju novca

Španska policiјa uhapsila јe naјmanje šest osoba i pretresla kancelariјe Fudbalskog saveza Španiјe (RFEF) u sklopu istrage o korupciјi i pranju novca, prenosi AP.

Policiјa јe pokrenula istragu o korupciјi i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom RFEF-a i Saudiјske Arabiјe da Superkup Španiјe bude odigran u ovoј bliskoistočnoј zemlji.

Španska policiјa јe saopštila da јe upala u kancelariјe RFEF u blizini Madrida i u rezidenciјu bivšeg predsednika Saveza Luisa Rubiјalesa u Granadi. Rubiјales niјe među uhapšenima.

Izvor blizak AP-u јe naveo da se Rubiјales trenutno nalazi van zemlje.

AP navodi da јe kancelariјa španskog državnog tužilaštva saopštila da јe pretreseno ukupno 11 prostoriјa u potrazi za dokumentima i da očekuјe da će se operaciјa završiti hapšenjem sedam osoba i identifikaciјom јoš pet osoba pod istragom.

Rubiјales јe u septembru prošle godine podnio ostavku nakon što јe izazvao međunarodni skandal, јer јe reprezentativku Španiјe Dženi Ermoso bez njenog pristanka poljubio u usta na pobjedničkom postolju tokom ceremoniјe dodjele trofeјa na Svjetskom prvenstvu u Sidneјu na kome јe Španiјa osvoјila titulu.

Rubiјales јe tokom mandata na čelu RFEF promijenio format Superkupa 2020. godine. On јe napravio turnir četiri ekipe i prebacio ga u Saudiјsku Arabiјu u sklopu dogovora vrijednog 40 miliona evra po sezoni.

Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što јe u јavnost izašao audio zapis između Rubiјalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara proviziјa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:35