/ -SINIšA MIHAJLOVIć
16/12/2022 u 15:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tužna vijest: Preminuo Siniša Mihajlović

Mihajlović je ostao upamćen kao veliki majstor slobodnih udaraca kojima je mnogo puta donosio pobjede Sampdoriji, Laciju i Interu, gdje je nastupao kao igrač

Legendarni fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini u bolnici, u Rimu, javila je Gazeta dela Sport. 

- Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo ljekarima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, sa ljubavlju i poštovanjem. Siniša će uvijek ostati sa nama - navodi se u saopštenju porodice.

Siniši se prije neki dan zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Mihajlović se od 2019. godine borio sa leukemijom. Bolest mu je tada dijagnostifikovana u akutnom obliku, a potom je bio podvrgnut terapiji transplantacije matičnih ćelija.

Čuveni Miha rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru. Ponikao je u Borovu, a 1988. godine prešao je u novosadsku Vojvodinu.

Dvije godine kasnije stigao je u Crvenu zvezdu sa kojom je postao šampion Evrope i svijeta 1991. godine. 

Karijeru je nastavio u Italiji, gdje je u dresu Rome, Sampdorije, Lacija i Intera stekao status jednog od najboljih defanzivaca Serije A.

Bio je specijalista za slobodne udarce i penale, a smatra se za jednog od najboljih izvođača "slobodnjaka" u istoriji fudbala.

Nosio je i dres reprezentacije Jugoslavije i bio je proslavljeni trener više italijanskih klubova.

Dok se borio sa leukemijom iz bolnice u Bolonji je vodio svoj tim, sve do septembra ove godine kada je napustio klupu kluba da bi se posvetio oporavku.

Mihajlović je ostao upamćen i kao veliki majstor slobodnih udaraca kojima je mnogo puta donosio pobjede Sampdoriji, Laciju i Interu, gdje je nastupao kao igrač.

Trenirao je klubove poput Bolonje, Katanije, Fjorentine, bio je i selektor Srbije, a vodio je i Sampdoriju, Milan, Torino i jedno kratko vrijeme Sporting, prije nego se vratio u Bolonju.

Miha je iza sebe ostavio suprugu Arijanu, ćerke Virdžiniju i Viktoriju i sinove Marka, Miroslava, Dušana i Nikolasa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:57