Robert Prosinečki / -FOTO: FSCG
13/10/2024 u 20:21 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prosinečki: Bitna utakmica za nas, Jovetić pod znakom pitanja

Nakon tri uzastopna poraza u B4 gupi Lige nacija, naša najbolja fudbalska reprezentacija sjutra od 20:45 sati gostuje u Kardifu selekciji Velsa

Na osnovu do sada pokazanog, na osnovu bodovnog salda koje imaju ove dvije selekcije, jasno je da domaćinu pripada uloga favorita. Uz sve to, kao i svakog puta do sada „sokoli“ imaju dosta problema oko sastava tima, pa selektor Robert Prosinečki nije na zvaničnoj konferenciji za novinare mogao da izdiktira startnih jedanaest koji će početi utakmicu.

-Ponovo imamo nekih problema, a ono što je najbitnije jeste da vidimo da li će Stevan Jovetić moći da nastupi, jer na prethodnom meču dobio jak udarac. Vjerovatno neće ni trenirati. Dalje, moramo da vidimo kako je Marko Janković, jer je bio povrijeđen, iako je odradio pola sata protiv Turske. Uz to, sa nama nisu Brnović i Osmajić, koji imaju parne kartone. U svakom slučaju, biće to manje-više slično ili isto kao protiv Turske – rekao je Robert Prosinečki.

Hrvatski stručnjak na klupi „sokola“ je potom dodao da u timu postoji pritisak nakon tri uzastopna poraza.

- Ima pritiska, samim tim jer smo tri utakmice izgubili. Možemo pričati da smo igrali dobro protiv Velsa ili Turske, ali nemamo bodova i to je veliki problem, kako za mene, tako i za reprezentaciju. Momci su motivisani, borili su se u Turskoj i nikome ne možemo zamjeriti. Igrali smo protiv velike reprezentacije koja ima dobru generaciju. Parirali smo dobro, a mogli i da povedemo. Moramo sjutra da pružimo sve od sebe i biće jako nezgodno ako se izgubi.

Prosinečki nije neko ko traži alibi, ali je činjenica da od starta Lige nacija nije mogao da računa na sve igrače. Tako će biti i ovoga puta.

-Konstatno smo imali probleme sa povrijeđenim igračima. Nije to jedan ili dva, nego je u jednom trenutku bilo petorica ili šestorica povrijeđenih. Moramo se okrenuti na mlađe, već smo sada stavili Igora Nikića na gol gdje je branio jako dobro u Turskoj – bez straha. Bio je odličan. Ne tražimo alibi, to je tako. Nadam se da će biti dobro, da ćemo odigrati dobru utakmicu. Nadam se da će nas pomaziti sreća da osvojimo koji bod – istakao je Prosinečki.

Sjutrašnja utakmica „Kardif siti“ stadionu počinje u 20:45 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 20:22