Robert Prosinečki / -FOTO: DEJAN PANIć
17/03/2024 u 12:23 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prosinečki: Bjelorusija i Sjeverna Makedonija rivali po mjeri

Milutin Osmajić i Andrija Radulović zbog povreda otpali sa spiska, Miloš Brnović novo ime

Pod komandom novog selektora Roberta Prosinečkog, najbolja fudbalska reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Antaliji i početi pripreme za dvije prijateljske utakmice koje ih očekuju u ovom terminu. Crveni će u četvrtak 21. marta igrati sa Bjelorusijom, dok je četiri dana kasnije duel sa Sjevernom Makedonijom.

Uoči puta u Tursku sa medijima je razgovarao selektor sokola, koji je još jednom ponovio da su ove utakmice jako bitne i da su svojevrsna provjera za ono što ih očekuje u septembru, a to je start u Ligi nacija.

-Rezultat je uvijek važan, ali u ovom trenutku nije najbitniji. Jer, slijedi upoznavanje, ovo su naše prve utakmice. Želim da ih upoznam sa radom i vizijom koju ja želim, da budemo zajedno i da ih na ktaju vidimo na djelu – rekao je Robert Prosinečki na konferenciji za novinare.

Zbog povreda su sa spiska otpali Milutin Osmajić i Andrija Radulović. Selektor „sokola“ će umjesto njih dvojice zvati dvojicu igrača iz domaćeg šampionata, a jedno ime je već poznato – Miloš Brnović iz Budućnosti.

-Gledao sam dvije utakmice naše lige, prvo Budućnost – Dečić, a potom i Sutjeska – Budućnost. Dvojica će ići sa nama, već ranije sam donio odluku da Miloš Brnović bude na spisku, a drugo ime će biti poznato nakon susreta koji su večeras nakon završetka kola.

Da li su Bjelorusija i Sjeverna Makedonija rivali po mjeri za početak nekog novog ciklusa.

-Mislim da jesu. Makedonija je već igrala na jednom velikom takmičenju, a Bjelorusija je nezgodna, u poslednje vrijeme igra sve bolje. Ali, ponovaljam, rezultat nije najbitniji, svi će kroz te dvije utakmice igrati, želim da ih vidim sve na djelu -rekao je Prosinečki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:16