Sa protesta ispred Kuće fudbala / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
01/07/2024 u 14:34 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Protest NVO „Fudbalska Crna Gora“: Naš cilj je legalna promjena vrha FSCG

U organizaciji NVO „Fudbalska Crna Gora“ danas je u Podgorici, ispred Kuće fudbala, održan protest protiv aktuelnog rukovodstva FSCG

Na ove proteste, ljudi iz ove organizacije odlučili su se nakon odluke Disciplinske komisije FSCG da Zeti i Budvi ne dozvoli učešće u Drugoj ligi. Na protestu, koji je okupio bivše fudbalere, trenere, sudije, ispred NVO „Fudbalska Crna Gora“ obratio se Rasim Alihodžić.

image
-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

-Cilj našeg protesta nije nasilna promjena rukovodstva FSCG, već iskazivanje ogromnog nezadovoljstva prema nadležnim institucijama ove države. Ako napokon želimo da postanemo pravna država, država jednaka za sve, onda želimo da upitamo tužilaštvo šta se dešava sa krivičnim prijavama i ko štiti čelnike FSCG. Godinama su čelnici FSCG zaštićeni i nedodirljivi i tražimo da se pod hitno sa tom praksom prestane. Tražimo i da se procesuiraju i brojne krivične prijave upućene protiv čelnika saveza. Sa ovim kriminogenim  vrhom fudbalskog saveza, crnogorski fudbal je dočekao najcrnje dane. Naš cilj je legelna promjena vrha FSCG i sa ovim zahtjevom i protestima upoznaćemo sve instituacije, kao i UEFU – saopštio je Alihodžić.

image
-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

Na protestu je ispred NVO „Veterani Zete“  govorio i Željko Kaluđerović, koji je poručio da ono što FSCG ne uništava samo FK Zetu, već i građane Zete.

-Zeta je dvostruki šampion Crne Gore, jer je u sezoni 2016-2017 upravo Savićević Zeti oduzeo titulu. FSCG treba da bude svih građana Crne Gore, a ne samo jednog čovjeka – kazao je između ostalog Kaluđerović.

image
-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

Protesti će biti nastavljeni sjutra, takođe od 11.45 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 14:35