Лил освојио четврту титулу у историји / - Лига 1
23/05/2021 u 22:51 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПСЖ скинут са трона, Лил је нови шампион Француске

До посљедњег кола било је неизвјесно ко ће бити шампион, само бод је дијелио двије екипе, али Лил није поклекако под притиском и головима Дејвида у 10. и Јилмаза у надокнади првог полувремена освојио је толико жељену титулу

Након трогодишње доминације ПСЖ-а Француска је дочекала да пехар шампиона подигне друга екипа, а то је ове сезоне био Лил.

Екипа са сјевера државе је коначно успјела да збаци „свеце” са трона и да освоји титулу након десет година паузе, а четврту у историји клуба.

До посљедњег кола било је неизвјесно ко ће бити шампион, само бод је дијелио двије екипе, али Лил није поклекако под притиском и головима Дејвида у 10. и Јилмаза у надокнади првог полувремена освојио је толико жељену титулу.

Све очи у Европи биле су упрте у Француску, ПСЖ је у једном тренутку имао сезону из снова, али је елиминација у полуфиналу Лиге шампиона, и губљење титуле у домаћем првенству, ову сезону претворио у кошмар за Парижане.

Резултати

Анже - Лил 1:2

Брест - ПСЖ 0:2

Ленс - МонаКо 0:0

ЛИон - Ница 2:3

Мец - Марсеј 0:0

Нант - Монпеље1:2

Ремс - Бордо 1:2

Рен - Ним 2:0

Ст. Етиен - Дижон 0:1

Стразбур - Лориен 1:1

ПСЖ је вечерас поразио дављеника Брест, послао га у нижи ранг, головима Мбапеа и маестралним голом Ди Марије из корнера, али то није било довољно, обзиром да су „доге” славиле против незаинтересованог Анжеа.

Када је ријеч о борби за Европу у квалификације за Лигу шампиона иде Монако, у Лигу Европе ће два Олимпика, Марсеј и Лион, док ће Рен у Лигу Конференција.

У нижи ранг иду Дижон и Ним, док ће екипа Нанта играти бараж за опстанак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:31