Миодраг Радуловић / - Фото: ФСЦГ
29/09/2021 u 17:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Да направимо два додатна корака у квалификацијама за Мундијал

Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе Миодраг радуловић саопштио је данас спсиак играча за предстојеће мечеве квалификација за Мундијал

Црна Гора ће у октобру играти против Гибралтара и Норвешке, а оба меча су на гостујућем терену.

- Наставак квалификациjа за Свjетско првенство у Катару доноси дуеле у гостима са селекциjама Гибралтара и Норвешке, ривала са коjима смо већ имали прилику да одмjеримо снаге у мартовском термину. Желимо да у октобартским мечевима освоjимо нове бодове и направимо два додатна корака у квалификациjама за пласман на Мундиjал. Кроз мечеве одигране у првом диjелу квалификациjа остварили смо зацртани циљ уочи почетка циклуса – да остваримо бољи резултат од оног коjи jе направљен у квалификациjама за Европско првенство. Ипак, не желимо да се зауставимо на постигнутом већ ћемо се до самог краjа свим снагама борити за сваки бод и сваки гол. Надам се да ћемо бити комплетни, да повреде неће ослабити наш тим, па ће у свим мечевима до краjа квалификациjа љубитељи фудбала и наши навиjачи имати прилику да виде мотивисану и пожртвовану репрезентациjу Црне Горе спремну на борбу за сваку лопту и сваки дуел до последњег минута сусрета - рекао jе селектор Радуловић.

Селектор „сокола“ очекуjе двиjе различите утакмице са Гибралтаром и Норвешком, приjе свега због различитих квалитета и фудбалских филозофиjа коjе гаjе двиjе селекциjе.

- Имамо jасну слику о квалитетима предстоjећих ривала, знамо шта можемо да очекуjемо у оба сусрета и све инфомрациjе коjе имамо искористићемо за максималну припрему екипе. У питању су потпуно различите селекциjе, како у погледу техничко-тактичких способности играча тако и по фудбалскоj филозофиjи и приступу игри. Гибралтар jе дефанзивно ориjентисана селекциjа коjа jе на свом терену одолиjевала свим ривалима до самог финиша првог диjела сусрета. Играjу дисциплиновано и на Викториjа стадиону, на коjем jе вjештачка подлога, поставе изузетан дефанзивни блок свим ривалима... Увjерен сам у то да ће моjи изабраници знати да искористе све прилике коjе им се укажу на Гибралтару и да ћемо освоjити нова три бода у квалификациjама за Мундиjал. Након Гибралтара очекуjе нас дуел са Норвешком, селекциjом изузетног офанзивног потенциjала коjи на прави начин користе захваљуjући Халанду, Сорлоту, плеjмеjкеру Одегарду и везисти Ел Jунусиjу. Компактна су цjелина jер и преостале двиjе линиjе Норвежана – везна и одбрамбена – су на изузетно високом нивоу. У Ослу нас очекуjе веома тежак дуел у коjем ће, сигуран сам, уживати сви лjубителjи фудбала - рекао jе селектор „сокола“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 14:31