Нема краја Радуловићевим проблемима / - фото: ФСЦГ
29/08/2021 u 15:28 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радуловић: Остали смо без вође, о Естебану више ни ријеч

Селектор Црне Горе ће на првом тренингу за септембраски циклус квалификација за Мундијал на располагању имати само шест фудбалера!

Прихватио се Миодраг Радуловић врућег кромпира када је преузео фудбалску репрезентацију Црне Горе.

Добио је стратег са завидним интернационалним искуством тежак задатак да поправи игру „црвених”, али никако да добије прави „материјал” и „алат” за посао.

Свако окупљање прате пехови са повредама, болестима и отказима, а септембарски циклус квалификација за Свјетско првенство је врх леденог бријега.

Мијо ће вечерас на окупљању на „ДГ арени” на располагању имати само шест фудбалера!

На гостовања Турској у сриједу, затим Холандији, три дана касније, као и на утакмици са Летонијом на стадиону под Горицом, 7. септембра, Радуловић неће моћи да рачуна на повријеђене капитена Стевана Јоветића, Николу Вукчевић, Дина Исламовића, Вукана Савићевића, затим због неријешеног клупског статуса на Бакић, Бољевића и Јововића.

Због строгог режима борбе против коронавируса у Великој Британији под знаком питања је долазак перспективног голмана Матије Шаркића, док Стефан Мугоша неће наступити у Истанбулу, јер је Турска на црној листи Јужне Кореје, гдје провјерени нападач наступа за Инчон.

Десило се у недјељу нешто најгоре за наш тим. Сазнали смо да ћемо у наредна три меча наступити без вође, Јоветића. Први налази говоре да се ради о истегнућу листа. Стеван међутим мора да уради детаљније претраге. Надам се да се не ради о руптури и да ће моћи да нам помогне макар у октобру – казао је Радуловић на конференцији за медије у хотелу „Подгорица”.

„Храби соколови” ће пред меч са Турском одрадити само један тренинг у комплетном саставу.

Комплетираћемо се тек ноћ пред утакмицу Истанбулу, гдје ће директно доћи Стефан Савић. Сјутра треба да стигне Марко Вукчевић. Никола Вукчевић и Марко Јанковић имају велику жељу да помогну, али ћемо након прегледа коју ће обавити наша медицинска екипа знати колико њих двојица могу.

На списку нема Естебана Савељића. Радуловић је поручио да црногорског Аргентинца више неће ни позивати због некоректног односа.

Савељић нам је давао лажна обећања. Тај чин говори о њему као играчу и као човјеку. Естебану је наш национални тим послужио као одскочна даска у каријери и на њега више не бих трошио ријечи, јер то не заслужује. Више нико неће моћи да користи репрезентацију Црне Горе искључиво за личну промоцију – поручио је Радуловић.

Селектор Црне Горе ће сјутра, због свих недаћа, морати да прошири списак.

На њему ће се наћи и играчи из домаћег шампионата.

И поред лоших резултата наших клубова на међународној сцени, сигуран сам да у Црној Гори има штофа за будућност националог тима. Морамо проширити ростер како бисмо могли да ротирамо играче. Систем квалификација је напоран и носи многе замке.

Због свих проблема се поставља питање има ли Црна Гора шта да тражи против лидера Турске и атрактивне Холандије.

– Сви проблеми су нам пореметили план, али не и циљ. Јасно је да немамо времена и да ћемо радити само на тактици. Турска и Холандија су недавно играле на Европском првенству, имају амбиције да играју на Мундијалу. Холанђани су промијени и селектора, вратили су Ван Гала на клупу. Знамо како да им се супроставимо, вјерујем у ове момке. Нећемо се бранити ни у Истанбулу, ни у Амстердаму, то могу да обећам.

Радуловић размишља и о Летонцима.

Морамо водити рачуна о томе да сачувамо свјежину фудбалера за трећи меч са Летонијом, гдје само побједа задовољава наше апетитите. Летонци су ремизирали са Турском у гостима. Тај резултат говори колико је наша група тешка и да свако свакога може да побиједу. Свједоци смо да је један Линколн са Гибралтара, који је у нашој групи, изборио пласман у групну фазу Лиге конференција. Не смијемо никога потцијенити, већ у сваком мечу морамо дати максимум да достојно презентујемо црногорски фудбал, као што смо то радили и до сада. Чак се ни у мечу против Норвешке, када смо примили гол, нисмо распали, што је знало да нам се догоди у прошлости – подсјетио је Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 06:18