Миодраг Радуловић / -Фото: Дан
03/06/2022 u 18:19 h
Д.П.Д.П.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Румунију цијенимо и поштујемо, али ја имам пуно повјерење у квалитет мојих играча

Црна Гора сјутра вече (20.45) чека Румуне

За фудбалску репрезентацију Црне Горе сјутра креће нови циклус. „Црвени“ ће на премијери трећег издања Лиге нација угостити састав Румуније, селекције против које су играли и у претходном издању овог такмичења.

-Ради се о квалитетној екипи, која је добила новог селектора. Међутим, нису промијенили стил игре, на који ми имамо одговор. Имају играче који наступају у изузетно квалитетним клубовима, играју на добром нивоу. Када смо правили анализу, видјели смо да на свакој позицији имају по два квалитетна играча, чеми и ми тежимо за наредни период. Увијек сам говорио да репрезентација није ни 11, ни 18 ни 23 играча. Репрезентација су 30 фудбалера спремних да у датом моменту одговоре свим захтјевима. Румунију цијенимо и поштујемо, али ја имам пуно повјерење у квалитет мојих играча. Играмо на свом терену, пред нашим навијачима и потрдућемо се да стартујемо на прави начин. Сваки бод је битан, а ми ћемо у сваком мечу ићи на освајање комплетног плијена – рекао је селектор Миодраг Радуловић на данашњој конференцији за новинаре.

Црвени ни сјутра неће бити комплетни, јер ће изостати Урош Ђурђевић, Стефан Савић, Стеван Јоветић и Милутин Осмајић.

-Јоветић је ту, ради по специјалном програму. Стручни штаб ће заједно са медицинским тимом донијети одлуку да ли ће играти. Имао је сезону проткану повредама, потом играњем баража... Водимо рачуна о здрављу играча, нећемо ништа ризиковати, без обзира на његову жељу да наступи. Што се тиче ОСмајића, имаће детаљен прегледе. Најприје смо добили медински извјештај из Турске да је повријеђен, а прексиноћ га је клуб практично на силу убацио на игра. Да ли су биле блокаде или нешто друго, видјећемо, али медицински тим ће донијети коначну одлуку

Рецепт за побједу свакако би могла да буде игра са краја претходних квалификација.

-Без обзира на име противника, у сваком мечу идемо на побједу. Имамо играче спремне да одговоре свим захтјевима, а то смо показали у прошлом циклусу против Холандије, Турске и Норвешке. Волио бих да мој тим игра увијек тако. Очекујем да стадион буде пун и да ћемо се радовати – поручио је на крају Миодраг Радуловић.

Утакмица између Црне Горе и Румуније игра се сјутра увече од 20:45 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:16