Миодраг Радуловић / - Фото: ФСЦГ
23/03/2022 u 18:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Утакмица за играче са мањом минутажом и новајлије

За најбољу фудбалску репрезентацију Црне Горе сјутра креће нови циклус. Истина, изабраници Миодрага Радуловића играће пријатељски меч са Јерменијом, али ће он, као и дуел са Грчком у понедјељак бити последње провјере уочи јунског старта у Лиги нација Европе

Стога су ови сусрети битни иако немају резултатски значај, јер ће кроз њих неки нови играли имати прилику да се наметну селектору и његовом стручном штабу.

Црвени су у главни град Јерменије стигли у уторак. Најприје су тренирали у кампу Фудбалског савеза Јерменије, а данас су одрадили тренинг на Националном стадиону "Република", на којем ће се сјутра од 17 сати и играти утакмица.

- Управо из тог разлога смо и дошли раниjе - да се играчи аклиматизуjу на овдашње прилике, да се привикну на температуру, разлику у часовноj зони. Надам се да смо успjели и што се тиче тог аспекта спремно дочекуjемо утакмицу - рекао је непосредно уочи тренинга, стратег црвених Миодраг Радуловић на конференцију за новинаре.

Црногорски селектор је поновио да је шансу добити играче који су до сада мање играли, али и оне млађе који су у националном тиму.

- Ово jе утакмица за наше играче коjи су имали мању минутажу, као и оне коjи су нови у националном тиму. Желимо да их провjеримо, да видимо њихов квалитет и могућности у датом тренутку. То jе основни циљ. Међутим, нећемо занемарити ни такмичарски аспект меча – истакао је Радуловић.

Црвенима је ово повратак у Јереван након шест година. Тада су, у мечу квалификација за Свјетско првенство изгубили са 2:3. То је свакако и мотив више за црвене да се реванширају и остваре добар резултат.

- Памтимо неке поразе из прошлости овдjе у Jермениjи. Сjећате се да jе А селекциjа изгубила 2016. године у квалификациjама за Свjетско првенство, а приjе тога и млада репрезентациjа 2011. године. Имамо негативан биланс гостована у Jеревану, тако да ћемо се трудити да то исправимо - поручио је 54-годишњи Подгоричанин.

Дејан Панић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 21:20