Edis Mulalić / Foto: Dan
06/04/2023 u 15:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Razlaz Mulalića i Željezničara

Bivšem treneru Dečića, OFK Titograda i Rudara presudila dva vezana poraza

Željezničar je objavio da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Edisom Mulalićem.

On sa klupe sarajevskog velikana odlazi nakon dva vezana minimalna poraza - prvo od Leotara u domaćem šampionatu, a onda od Veleža u Kupu BiH.

Mulalić je svoju trenersku karijeru počeo u Željezničaru.

Prvo je bio trener u omladinskom pogonu, da bi zatim bio pomoćni trener kod Vlade Čapkjića i pokojnog Milomira Odovića. 

Svoju šansu na klupi Željezničara dobio je 2015. godine i tim je vodio do maja iduće godine na 23 utakmice i to mu je po prosjeku bodova po utakmici (2,26) bio ubjedljivo najuspješniji angažman u karijeri.

Zatim je bio trener Dečića, kakanjske Mladosti, Rudara iz Pljevlje, Titograda, ponovo Rudara iz Pljevlje, ponovo Dečića, da bi se na početku 2022. godine vratio na Grbavicu i ponovo preuzeo Željezničar. 

Simbolično, i prva i posljednja utakmica u drugom mandatu Mulalića na klupi Željezničara bila je na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Dana 25. februara 2022. godine Velež je u Premijer ligi slavio s 2:0 golovima Haskića, da bi sinoć pobjedu u prvoj polufinalnoj utakmici kupa Bosne i Hercegovine Veležu donio Šikalo (1:0).

Mulalić je u svom drugom mandatu na klupi Željezničara vodio tim na 43 takmičarske utakmice, te upisao 18 pobjeda, 14 remija i 11 poraza, a vijest o raskidu saradnje definitivno je bila neočekivana iako je tim vezao dva poraza.

Mulalić ostavlja klub na 4. mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 39 bodova, bodom manje od Širokog Brijega i četiri od Borca, te dva više od Veleža, pa tim ima šansu da u najboljem slučaju na kraju sezone bude vicešampion.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 13:43