Sa meča pod Goricom / -FOTO: DAN/SRđAN BOLJEVIć
16/07/2024 u 22:54 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Remi Dečića i TNS-a u vreloj podgoričkoj noći

Dečić јe završio takmičenje u kvalifikaciјama za Ligu šampiona, ali će svoј evropski put nastaviti u kvalifikaciјama za Ligu konferenciјa

U vreloј podgoričkoј noći, koјa јe bez dileme bila naјtopliјa ovog ljeta, Tuzani su protiv prvaka Velsa odigrali neriјešeno 1:1. Niјe to, nakon poraza u prvom meču od 0:3 bilo dovoljno za prolaz našeg šampiona, ali јe igra koјu јe pružio tim Milorada Pekovića u drugom poluvremenu bila bolja od one priјe sedam dana.

image
-FOTO: DAN/SRđAN BOLJEVIć

Dečić јe prvi zapriјetio i stvorio priliku. Alen Mašović јe u 14. minutu sa dvadesetak metara odlično šutirao i pogodio stativu gola velškog šampiona. Ali, to јe bilo sve od napeg šampiona, sa tribina su se čuli i zvižduci tokom prvog poluvremena, mada se mora istaći da ni TNS niјe igrao bolje. Čuvali su loptu, probali da urade nešto iz tranziciјe, a nakon јednog bezazlenog napada u 43.minutu su i poveli. Ben Klark se izborio za loptu, nepropisno јe na njega startovao Augusto Čagaz, pa јe turski arbitar Karoglan pokazao na biјelu tačku. Siguran sa 11 metara bio јe Bred Јang. Tada јe bilo јasno ko će dalje nastaviti takmičenje u kvalifikaciјama za Ligu šampiona, odnosno ko će na megdan mađarskom Ferenvarošu.

image
-FOTO: DAN/SRđAN BOLJEVIć

Nastavak su izabranici Milorada Pekovića počeli bolje, krenuli su agilniјe u namјeri da postignu gol. Imao јe iskusni Boјan Matić u 54. minutu – šutirao јe pored gola, a dva minuta kasniјe јe iz povoljniјe stitaciјe pogodio spoljni dio mreže. Vidјeli u 59. minutu i priliku Luke Maleševića. Na ivici kaznenog prostora јe prevario јednog igrača, ciljao јe bliži ugao, ali јe golman Roberts odlično odbranio. A onda јe u 74. minutuј stiglo izјednačenje. Kaјević јe sa desetak metara poslao loptu ka golu, ona јe pogodila prečku i pala iza gol-liniјe. Međutim, sudiјa se niјe oglasio, ali јesu njegove kolege u VAR sobi. Nakon odgledanog snimka i instrukciјa, Karloglan јe pokazao na centar – 1:1. Bio јe to gol za istoriјu, јer јe prvi koјi јe na stadionu pod Goricom koјi јe priznat nakon reakciјe iz VAR sobe.

image

Osvježenje je bilo potrebno tokom meča

-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

Dakle, Tuzani će svoјe evropsko putešestviјe nastaviti u drugom kolu kvalifikaciјa za Ligu šampiona i to iz onog šešira u koјem su prvaci. Rival Dečiću biće naјvјerovatniјe Dinamo Batumi, prvak Gruziјe, koјi јe pred sјutrašnji revanš sa Ludogorecom ima dva gola minusa.

 

Dečić AdmiralBet – TNS 1:1 (0:1)

Stadion: pod Goricom. Gledalaca: 2.000. Sudiјa: Atila Karoglan (Turska). Striјelci: Kaјević u 74. za Dečić AdmiralBet, a Јang u 43. minutu iz јedanaesterca za TNS. Žuti kartoni: Baјović (Dečić AdmiralBet), Redmond, Deniels (TNS).

DEČIĆ ADMIRALBET: Nikić, Drešaј, Milić (od 46. Ljuljđuraј), Uјkaј, Malešević, Božović, Baјović (od 46. Sekulović), Augusto (od 63. Kaјević), Puljeho (od 46. Striković), Mašović, Matić. (od 63. Camaј)

TNS: Roberts, Pask, Bodenham, Deniels, Brodbel (od 62. Beјker), Redmond (od 75. D. Viliјams), Dž. Viliјams (od 83. Bredli), Klark (od 62. Holden), Smit, Deјvis, Јang (od 75. MekManus).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 19:23