Миодраг Вукотић / -Фото: ФСЦГ
25/03/2022 u 20:58 h
Д.П.Д.П.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Реми младе селекције Црне Горе против Италије

Честитам момцима на борбености. Посебног мотива није било, само име Италије био је довољан мотив за њих - рекао Миодраг Вукотић

Млада репрезентација Црне Горе ремизирала је са Италијом – 1:1, у мечу квалификација за Европско првенство. Црвени су пружили добру партију, можда су могли и више да ураде, али је можда фалило и мало среће да се дође до повољног резултата.

-Честитам момцима на борбености. Посебног мотива није било, само име Италије био је довољан мотив за њих. Ми смо и на претходним утакмицама против добрих екипа показали да можемо да им направимо проблем. Тако је било и данас и мислим да су момци показали да уз добар рад могу много више – рекао је након меча Миодраг Вукотић, селектор „црвених“.

Одиграли су изабраници Миодрага Вукотића први дио храбро, били у пољу много бољи од великог ривала. Међутим, мора се истаћи да су „азури“ у овом периоду играли далеко испод свог имена и реномеа. Били су тотално неповезани, нису могли да „саставе“ пас, али ипак на одмор успјели да оду са позитивним резултатом.

Играо се 37. минут када је Никола Крстовић са четрдесетак метара извео слободан ударац, неко од италијанских играча је лоше интервенисао, лопту је прихватио Марко Ракоњац и са пет-шест метара погодио мрежу. Чинило се тада Црна Гора има све у својим ногама, тако је и дјеловало на терену, али су „азури“ само два минута касније из свог првог шута у оквир гола изједначили. Након центаршута са десне стране, лопту је прихватио Рићи и са 12-13 метара савладао Ивезића.

У настаку сусрета је ритам игре пао, било је мало правих акција и прилика. Код Црне Горе је Никола Крстовић пробао ударцем са дистанце у 77. минуту, а „азури“ су пет минута прије краја, након корнера, могли до преокрета. Међутим, Околи је са петерца лопту посао поред стативе.

Црна Гора – Италија 1:1 (1:1)

Подгорица - Стадион: под Горицом. Гледалаца: 1.500. Судија: Балаж Бурке (Мађарска). Помоћници: Балаж Бузас (Мађарска) и Теодорос Георгиу (Мађарска). Стријелци: Ракоњац у 37. за Црну Гору, а Рићи у 39. минуту за Италију. Жути картони: Н. Крстовић, Јањић, Ражнатовић (Црна Гора), Беланова (Италија).

ЦРНА ГОРА: Ивезић, Пешукић, Ражнатовић, Перовић, Бабић, Јањић (од 90. С. Крстовић), Н. Крстовић, Ракоњац (од 73. Бојовић), Брновић (од 61. Вукотић), Вукчевић (од 73. Стриковић), Дивановић.

ИТАЛИЈА: Карнесећи, Беланова, Еспосито, Ловато, Коломбо (од 63. Канселијери), Рићи (од 63. Фађоли), Лука (од 81. Јебоа), Париси, Околи, Портанова, Вињато (од 81. Гаетано).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 07:49