Роман Абрамович / - Фото: Твитер
21/12/2021 u 08:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Роман Абрамович добио треће држављанство

Газда Челсија, руски милијардер Роман Абрамович, годинама има проблема са властим ау Великој Британији због боравка у тој земљи

Он jе купио лондонски клуб 2003. године, али од 2018. има проблеме да се дуже задржи у Великоj Британиjи, а нарочито да тамо послуjе, откако су Енглези ријешили да се на све начине обрачунаваjу с Русима због "Салисбери инцидента с тровањем".

Пробао jе Абрамович прво да ситуациjу са визом ријеши тако што jе узео изреалски пасош 2018, али како jе и даље могао само на кратко да борави на Острву (а због немогућности пословања на жељене начине, одустало се и од грађења новог стадиона за Челси), чувени Рус jе сада постао - Португалац.

Тачниjе, добио jе португалско држављанство, и то на основу тамошњег закона из 2015. године коjи омогућава натурализациjу потомака сефардских Jевреjа, коjи су са Ибериjског полуострва протеривани током средњевјековне инквизициjе.

Поменути газда Челсиjа, иначе 55-годишњак, неретко jе у Немачкоj истицан и као неко ко помаже очување баштине тамошњих Сефарда, нарочито у Хамбургу.

Са новим пасошем, Роман Абрамович се нада да ће моћи и дуже и чешће да борави у Лондону, на коме jе недавно, краjем новембра, гледао уживо реми са Манчестер jунаjтедом (2:2) што му jе било прво присуство на утакмици Челсиjа на Острву после чак три године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:51