Sandro Rosel / -FOTO: BARSELONA
03/10/2023 u 14:44 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rosel: Florentino Perez godinama kupuje sudije i svi ćute

Bivši predsjednik Barselone kaže da su optužbe na računa katalonskog kluba u "aferi Negreira" farsa

Bivši predsjednik Barselone Sandro Rosel tvrdi da je optužba protiv katalonskog kluba u aferi Negreira, u kojoj se terete da su platili savjet sudije Hozea Marije Enrikeza Negreire, koji im je olakšao pripreme za mečeve, farsa. Rosel ističe da su uradili ono što rade drugi klubovi i platili Negreiri za izvleštaje, ali ne u kontekstu u kome se prikazuje kompletna situacija.

„Platili smo Negreiru za izvještaje i za tajnost tih dokumenata. Svaki klub to radi i to je normalno. Da li je to uticalo na sudije? Nije bilo. Optužuju nas bez ikakvih dokaza, sve su provjerili i ništa nisu našli“, kaže Rosel i nastavlja:

„Već su nas proglasili krivima i optužili bez ikakvih dokaza. Svake četiri ili pet godina nađu nešto za šta bi okrivili Barselonu. Prvo je bila La Masija, zatim Negreira i za nekoliko godina biće nešto novo."

„Kažu da smo mu platili sedam miliona eura, ali za koliko godina? Ako izračunamo prosuek, to je 4.000 eura za svaki izvueštaj. Za koliko smo ga tada kupili? Za 200 eura? Sve je u fudbalu skupo, a mi smo dali 4.000 eura da nas neko zaštiti od žutih kartona ili penala? Smiješno“, rekao je Rosel.

Bivši komesar policije Žoze Manuel Viljareho govorio je na ovu temu i oštro optužio predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

„Florentino Perez je kupovao sudije i prije nego što je to uradila Barselona. Međutim, ništa se nije desilo jer je nedodirljiv. Niko se ne usuđuje da ga optuži jer je to ipak Florentino Perez“, rekao je Viljareho.

Slučaj protiv Barselone je u toku pred katalonskim sudom. Mnogo je svjedoka koji će biti ispitani u ovom slučaju i vidjećemo da li će Barsa biti kažnjena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:36