Anđelo Rudović strijelac u meču protiv Budućnosti / -FOTO: FSCG
02/09/2024 u 11:53 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rudović: Na pravom putu

Fudbaleri Otrant Olimpika u dobrom raspoloženju otišli na reprezentativnu pauzu

Odigrano je šest kola u "Meridianbet" 1. CFL, a na reprezentativnu pauzu fudbaleri Otrant Olimpika otišli su u dobrom raspoloženju nakon što su na "DG areni" zaustavili lidera Budućnost i osvojili veliki bod (1:1). Ukupno su ih Ulcinjani sakupili osam na svom kontu i dijele četvrtu poziciju sa tivatskim Arsenalom, uz meč više.

Debitant u eliti je pokazao da ima kvalitet, pokazao je da može da se nosi i sa najjačim timovima i glavnim pretendentima za titulu. Prije Budućnosti, Otrant Olimpik je remizirao i sa aktuelnim šampionom Dečićem u ulozi formalnog domaćina u Petrovcu. Možda su mogli izabranici Dejana Vukićevića da imaju koji bod i više, ali u svakom slučaju na pravom su putu.

- Možemo biti zadovoljni kako smo startovali u šampionatu, s obzirom da je Otrant Olimpik debitant u eliti i da svaki meč igramo van svog grada - kazao je Anđelo Rudović, strijelac efektnog pogotka protiv Budućnosti za vođstvo na "DG areni" u 40. minutu. - U nekim utakmicama smo imali i igru i vođstvo, ali smo ga ispuštali. Primjera radi u Bijelom Polju smo protiv Jedinstva izgubili utakmicu, a bila je to možda naša najbolja partija. Nažalost, nismo iskoristili prilike i bili smo kažnjeni, ali kada se podvuče crta nakon prvih šet rundi mislim da smo na pravom putu - konstatovao je nekadašnji fudbaler PSV Ajndhovena.

Predstoјeća, dvonedјeljna pauza poslužiće da se koriguju neke stvari koje nisu funkcionisale, ali ono što može da raduje navijače Otranta Olimpika su partije protiv trenutno dva najbolja tima Budućnosti i Dečića.

- I protiv Dečića i Budućnosti smo vodili, slažem se da su to dva najbolja tima i glavni favoriti za titulu, ali smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Mada, u našoj ligi svako svakog može da dobije i nema unaprijed upisanih bodova. U svakom slučaju, ja vjerujem da mi možemo još bolje i da ima prostora za napredak - istakao je Rudović.

Opstanak bez baraža ostaje primarni cilj Ulcinjana.

- Prvenstvo je dugo, biće i uspona i padova, ali naš cilj je opstanak bez baraža, budući da smo debitanti u eliti, a sve preko toga je veliki plus i uspjeh. Nadam se da ćemo u predstojećoj pauzi dobro raditi, da ćemo neke stvari popraviti i da ćemo i u nastavku prvenstva, uz podršku naših vјernih naviјača koјi nas svuda prate pružati dobre partiјe - zaključio јe Rudović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 16:00