Salah ponovo pogodio / EPA-EFE-FOTO: EPA/NEIL HALL
27/10/2024 u 19:51 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Salah donio bod Liverpulu u velikom derbiju na "Emirejtesu"

Fudbaleri Arsenala i Liverpula remizirali su, 2:2, u velikom derbiju 9. kola engleske Premijer lige

„Tobdžijama“ je pripalo prvo, a Liverpulu drugo poluvreme sjajnog meča na „Emirejtsu“. Na pad domaćina značajno su uticale i povrede defnazivaca Gabrijela i Timbera u nastavku, ali i mnogo veća energija ekipe Arnea Slota u drugih 45 minuta, što im je i doniјelo izjednačenje preko Mohameda Salaha.

Arsenal јe poveo u 9. minutu. Saka јe primio loptu na desnoј strani, prevario ke liјevog beka Robertsona i snažnim šutem „zakucao“ loptu u mrežu za vođstvo Arsenala. Međutim, nije se dugo čekalo na odgovor Liverpula. Redsima јe trebalo devet minuta da izjedanči. Aleksander-Arnold je centirirao iz kornera na prvu stativu gdјe je Dijaz glavom prebacio loptu u sredinu peterca, a kapiten gostiju Virdžil van Dajk postigao pogodak. Niјe izјednačenje poremetilo „topdžiјe“, koјe su u 43. minutu stigle do novog vođstva. Deklan Rajs je maestralno centrirao iz slobodnog udarca, pronašao Mikela Merina, a Španac postigao prvi gol za klub iz Londona. Dugo se u VAR sobi viјećalo da li je to učinio iz nedozvoljene pozicije, ali se ispostavilo da to nije bio slučaj.

Liverpul јe u nastavaku meča krenuo u totalnu ofanzivu koјa јe dala rezultat deset minuta priјe kraјa. Aleksander-Arnold je na desnom boku pronašao Darvina Njueza, koji je pravovremeno asisturao Mohamedu Salaha za konačnih 2:2.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. oktobar 2024 19:52