Liga šampiona / -FCREDBULLSALZBURGFACEBOOK
21/08/2024 u 23:56 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Salcburg i Sparta Prag nadomak Lige šampiona

Austrijski i češki predstavnik blizu elite, "kiksevi" Galatasaraja i Mitdjilanda

Posle večerašnjih prvih utakmica plej-ofa za Ligu šampiona, veliku zalihu pred revanše napravili su Salcburg i Sparta Prag. Viceprvak Austrije lakše od očekivanog izašao je na kraj sa kijevskim Dinamom u gostima i slavio 2:0. Golove, koji su pogurali Salcburg ka grupnoj fazi elitnog takmičenja postigli su Nene Dorgeles i Moris Kjejgor

Sa prednošću od 2:0 u revanš u Pragu ući će i Sparta, pošto je kao gost nadigrala Malme. Najzaslužniji za trijumf šampiona Češke bili su Jens Striger Larsen, koji je zatresao sopstvenu mrežu, te Matjej Rineš.

Najuzbudljiviji duel u obje večeri prvih susreta plej-ofa odigrali su u Bernu Jang Bojs i Galatasaraj, a domaći tim pobjedio je 3:2. Stekao je švajcarski klub zahvaljujući dvostrukom strijelcu Žoelu Monteiru vođstvo 2:0 na poluvremenu.

Međutim, uslijedio je odgovor Turaka, konkretno za egal na semaforu pobrinuo se Miši Batšuaji, koji je dva puta savladao golmana Davida Von Balmosa

Ipak, da Jang Bojs bude bliži željenom cilju, pomogao im je igrač Galatasaraja Abudulkerim Bardakči, skrivivši penal i zaradivši isključenje u 84. minutu. Siguran egzekutor jedanesterca bio je Filip Ugrinić za konačnih 3:2. 

Ulogu favorita nije opravdao Mitdjiland. Danska ekipa remizirala je na svom terenu protiv Slovana iz Bratislave 1:1. Imao je predstavnik Slovačke prednost sve do 79. minuta golom Sesara Blakmana, ali nije izdržao do kraja, pa su skandinavci zahvaljujući Edvardu Čilufiju ostvarili koliko-toliko pozitivan rezultat.

Rezultati prvih mečeva plej-ofa za Ligu šampiona

 Srijeda:

 Dinamo Kijev- Salcburg 0:2(0:1)

 Malme- Sparta Prag 0:2(0:1)

 Mitdjiland- Slovan Bratislava 1:1(0:0)

 Jang Bojs- Galatasaraj 3:2(2:0) 

Utorak: 

Bodo Glimt- Crvena zvezda 2:1(0:0)

Dinamo Zagreb- Karabag 3:0(1:0) 

Lil- Slavija Prag 2:0(0:0)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 12:05