Prvi trening ”plavi” odraili na svom Kampu / -FOTO: FK BUDUćNOST
09/01/2024 u 13:19 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šampion počeo pripreme za proljeće: Stigli Ivanović i Vukčević

Budućnost će pripreme odraditi u tri faze: Podgorica – Antalija – Podgorica

Šampion je upalio motore - Budućnost je prvim treningom danas počela pripreme za drugi dio sezone.

Elan za radom i sjajna atmosfera su nadjačali jak vjetar koji je duvao na Starom aerodromu, a 55-godišnji strateg iz Loznice Mladen Milinković je prije svega svim ljudima u Crnoj Gori čestitao novogodišnje i božićne praznike.

- Iskoristio bih priliku da svim ljudima u Crnoj Gori, svim ljubiteljima fudbala, posebno našim navijačima i simpatizerima, čestitam Novu godinu i praznike - rekao je Milinković, koji se nadovezao. - Takođe, želim da poželim igračima i svim članovima stručnog štaba dobro zdravlje i uspješnu polusezonu. Nadam se da ćemo na kraju sezone ispuniti ciljeve koje smo postavili ispred sebe na početku.

Četiri nedjelje su "plavi" bili na odmoru, ali se i držali individualnog programa za rad koji je dobio svaki pojedinac.

- Sjutra je tačno mjesec dana od kada smo odigrali posljednju utakmicu. Vjerujem da su se momci dobro odmorili i da su period iskoristili da se druže sa svojim najmilijima - jako je bitno što su stigli zadovoljni i srećni. Naravno, i da su odradili dio koji im je stručni štab zadao kako bi im bilo lakše da podnesu pripreme. Nadam se da su svi došli orni, spremni da ispune naš cilj, a to je da zadržimo ovu poziciju koju imamo sada na tabeli.

Budućnost će pripreme odraditi u tri faze: Podgorica – Antalija – Podgorica. "Plavo – bijeli" će do 22. januara raditi na svom Kampu, zatim će se preseliti u tursko mondensko ljetovalište, odakle je povratak planiran za 3. februar.

- Kako sada stvari stoje, po rasporedu je da igramo prvu utakmicu 17. februara, zato smo se i uklopili da ranije odemo u Antaliju i da dođemo kako bi se privikli na vremenske uslove i podloge. Vidjeli smo da do sada nije bilo prave zime - kazao je Milinković, pa se nadovezao…

- Nijesmo željeli da dođemo iz Antalije, pa da poslije četiri - pet dana odigramo prvu utakmicu. Želja nam je bila da nakon Turske imamo dvije nedjelje da se adaptiramo na naše uslove i terene. Kad dođete poslije dobrih terena, igrači nekako izgube volju, a za nas je jako bitno da se adaptiraju što je bolje moguće za ono što nas očekuje u prvenstvu.

Do odlaska u Antaliju Budućnost će najvjerovatnije odigrati tri utakmice, u Turskoj će sparingovati sa još pet rivala, a na prvom treningu su se pojavila i dva nova lica – u pitanju su ofanzivac Igor Ivanović i vezista Stefan Vukčević.

- Prelazni rok još nije ni počeo, a doveli smo ta dva igrača. Igor Ivanović je dobro poznat kako kod nas u klubu, tako i u Crnoj Gori, baš kao i Stefan Vukčević. Biće sigurno nekih odlazaka, vjerovatno i dolazaka. O tome će više sportski direktor kad dođe vrijeme. Nadam se da će se svi uklopiti - zaključio je Milinković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:08