Дејан Савићевић / - Фото: ФСЦГ
18/05/2022 u 17:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савићевић: Једном сам се шалио да у Србији ни Бајерн не би био први поред Звезде и Партизана

Предсједник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић присуствовао је у Београду промоцији књиге о селектору Србије Драгану Стојковићу Пиксију

Медији су у Београду питали популарног Генија да прокоментарише Пиксијев успјех и пласман са Србијом на Мундијал.

- Пикси jе направио велики успјех директним пласманом на Свјетско првенство и сад има мирни период да све посложи. А, ви медиjи - без еуфориjе! Jер, кад год се ишло са еуфориjиом, било jе „на врх главе“. И треба да се надате, очекуjете, али да правите атмосферу како Србиjа иде као фаворит - то не. Србиjа би требало да прође групу, а онда од утакмице до утакмице - рекао је Савићевић и додао:

- Имате добру репрезентациjу и треба да су велика очекивања од ње, али само са ногама на земљи, да се не лети. Истичу се шпицеви Митровић и Влаховић, па везисти Сергеj и Тадић... Само треба стрпљења и без еуфориjе.

Бивши Савићевићев клуб Црвена звезда је надомак шампионске титуле у Србији.

- Звезда jе доминантна у српском фудбалу последњих година, а видим да има доста жалби са друге стране брда. То jе по мом скромном мишљењу трагедиjа, да Партизан оптужуjе када jе Звезда прва и обрнуто. А, да остали клубови не могу ни да привире да буду прваци. Шалио сам се jедном да у Србиjи ни Баjерн не би могао да буде први поред Звезде и Партизана. Направили су црвено-бијели велике успјехе и у Европи, надам се да ће задржати тим. Лига шампиона? Зависи од жријеба, надам се да ће успјети - рекао је Геније.

Први човјек црногорског фудбала коментарисао је предстојеће финале Лиге шампиона између Реал Мадрида и Ливерпула.

- Ако jе неко имао среће, онда jе то Реал. Мислим да jе Ливерпул много jача екипа, поготово у одбрани. Мадриђани су у том дијелу другоразредна екипа, видјело се то против Челсиjа, ПСЖ-а и осталих. Да ниjе било Бенземе и судиjа, Реал би давно испао - рекао је Савићевић између осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:10