Дејан Савићевић / - Фото: Старспорт
01/03/2022 u 21:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савићевић: Не браним Путина, али руски спортисти нису криви

Руски фудбалери немају везе са Путиновом одлуком, као што нисмо ни ми са ратом у Југославији прије 30 година - казао је популарни "Геније"

Легендарни фудбалер Дејан Савићевић, некадашњи репрезентативац бивше Југославије и ас Милана, у разговору за италијанску "Републику" осврнуо се на санкцијама које трпе руски спортисти због сукоба те државе са Украјином.

Савићевић се присјетио 1992. године, када бившој СР Југославији није било дозвољено учешће на Европском првенству, које је касније освојила репрезентација Данска која је тада замијенила на Еуру... 

-  Спортисти нису криви. Југославија је исто доживјела 1992. године - рекао је Савићевић и додао да не брани Русију и њеног предсједника Владимира Путина, али због тога што је управо он био у позицији руских спортиста зна како се они сада осјећају. 

- Не браним Путина, али сам на својој кожи доживио искључење због политичког избора. Играње утакмица је увијек порука мира. Руски фудбалери немају везе са Путиновом одлуком, као што нисмо ни ми са ратом у Југославији прије 30 година. Видим обнављање исте ситуације коју су постепено од 1992. године доживљавали млади људи које сте добро познавали у Италији: Михајловић, Југовић, Мирковић, Ковачевић, Мијатовић, Саво Милошевић. Поред мене. Као фудбалер изгубио сам три велика такмичења, Европско 1992. и 1996. године, као и Свјетско првенство 1994., без разлога осим због политике, која нема везе са спортом, закључио је Савићевић, преноси Аваз.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:14