Платини и Савићевић / фото: Дан
14/05/2021 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савићевић против регионалне лиге

Први човјек ФСЦГ напoмиње да су времена и даље турбулентна и да не може да замисли да Црвена звезда гостује у Сплиту. Мањим клубовима би било теже да из таквог такмичења изађу на европску сцену. Велики проблем и термини

За предсједника Фудбалског савеза Црне Горе, Дејана Савићевића регионална лига је немогућа мисија. Први човјек ФСЦГ је у интервјуу за „Меридиан спорт” навео своје разлоге „против”.

Времена су jако турбулентна и послиjе толико година. Страсти се и даље нису смириле са све три стране. Мало крене на боље, али брзо почне да се прича о неком одваjању, па настане велика тензиjа. Да ли неко заиста мисли да Црвена звезда може да оде у Сплит и да одигра утакмицу или Хаjдук да дође у Београд пред публиком?

Савићевић сматра да регионалну лигу не треба потенцирати

Поред безбjедносног изазова, имате и административне бариjере. Па, ко ће да управља том лигом, ко ће водити, ко ће судити, кажњавати? Превише се то лако прихвата, али фудбал ниjе кошарка. Фудбал jе фудбал. Лакше jе контролисати двиjе или три хиљаде људи, него 20 или 30 хиљада. Па, нема те полициjе коjа би то могла да каналише и регулише. А играти без публике нема дражи – казао је Савићевић.

Проблем су и термини.

Имамо домаћа првенства, не можемо да играмо ни током децембра, ни jануара, ни фебруара, мало jе термина. Шири се Лига шампиона, прави се УЕФА Лига 2, када да играмо то првенство, шта ћемо са домаћим шампионатима.

Савићевић такође сматра да би у случају оснивања регионалног такмичења само „велики” имали проходност ка европским такмичењима.

Будућност и Вардар рецимо никада не би изашли у Европу из те лиге. Тешко би неке екипе успjеле поред „велике четворке”. Шта бисмо радили са домаћим лигама, како би се испадало, како би се улазило? Jедино да и ми направимо нашу Суперлигу, па да из ових домаћих лига нико не испада. Не могу подићи руку управо због ових ствари и тешко jе да се то деси у неком наредном период – казао је Савићевић.

Предсједник Фудбалског савеза Црне Горе је изнио мишљење да у наредних 15 година сигурно ни једна екипа са истока Европе неће освојити Лигу шампиона, што је послије Стеауе 1986, успјела да уради само његова генерација Црвене звезде, 1991. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:01