Дејан Савићевић / фото: Дан/Иван Петровић Ипе
16/11/2021 u 11:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савићевић: Србијо, срећно у Катару

– Орлови” су играли храбро, са седморицом или осморицом у нападу и згромили Португалце. Тадић је главни, Сергеј играч потеза, Митровић нестварни голгетер, Пикси је унијео пријеко потребну енергију – рекао је први човјек ФСЦГ

Фудбалери Србије су изненадили цјелокупну свјетску јавност побједом над Португалом (2:1) у послењем колу квалификација и директним пласманом на Свјетско првенство у Катару.

Изузетак није био ни предсједник Фудбалског савеза Црне Горе, Дејан Савићевић.

Признаjем, нисам очекивао, заиста сам приjатно изненађен побједом Србиjе. Плашио сам се онога што се десило у другом минуту, страховао од тих неких ствари, не мислим на вјетар… Без икаквог увиjања, постоjао jе фаул над Гудељом код гола Португала, не знам зашто судиjа ниjе гледао снимак?! Србиjа се и поред тога дигла, одиграла фаjтерски. Самопоуздање, жеља, хтјење. Супер, честитам – рекао је Савићевић за „Спорт клуб”.

Први човјек ФСЦГ је похвалио игру „орлова”.

Храбро, отворено, по седморица, осморица играча у нападу, провуче се и понека грешка. Ренато Санчез jе код 1:1 пропустио велику шансу. За све jе неопходна срећа, њу Португал прексиноћ ниjе заслужио, надигран jе у свим сегментима. Кратко, jасно и гласно – Србиjа jе згромила Португалце! – нагласио је Савићевић.

„Геније” је послао поруку некадашњем саиграчу из Црвене звезде и репрезентације Југославије, Драгану Стојковићу и честитао му успјешан циклус на клупи Србије.

Ваљда се одморио од силних позива са свих страна, па ћу обавити с њим и телефонски разговор. Човјек jе унио пријеко потребну енергиjу у државни тим, уозбиљио читав амбиjент, нема више онога: „Ја ћу да играм, jа нећу да играм за репрезентациjу”. Одзвонило jе таквим поjавама, Србиjа се утегла. Кад видим толико квалитетних момака, свака им част  – објаснио је Савићевић шта је „орловима” донио човјек са којим је у једном периоду заједно водио главну ријеч у Фудбалском савезу Југославије.

Подсјећања ради, Дејо је био селектор, а Пикси предсједник ФСЈ, касније ФССЦГ.

Савићевић има миљенике у репрезентацији Србије.

Тадић jе главни, ту jе и Сергеj (Милинковић-Савић), волим такве играче. Потез, дриблинг, шут, гол, асистенциjа… Станите да направим мало мјеста, пардон, да ослободим велики простор за нестварног Митровића, расног голгетера. Бог му jе додијелио улогу егзекутора у двобоjу са Португалом, заслужено. Срећно у Катару – закључио је Савићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:32