Ilija Serikov / -FOTO: FK BUDUćNOST
15/07/2024 u 20:12 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Serikov: Uz navijače do drugog kola

Ruski defanzivac Ilija Serikov vjeruje u kvalitetnije izdanje Budućnosti u revanš utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Maloševe

Plavi su prvi meč u Podujevu izgubili sa 0:1, pa će u revanšu u četvrtak juriti taj zaostatak i probati da prođu narednu rundu.

-Prva utakmica je donijela opreznu igru sa obje strane, što je negdje bilo i očekivano. I protivnik i mi smo znali da postoji drugi meč u kome će pasti odluka ko ide dalje. Srećom, revanš igramo kod kuće, imamo aktivan rezultat i uradićemo sve da prođemo u 2. kolo kvalifikacija - poručio je 29-godišnji štoper.

Serikov je nakon toga za klupski sajt govorio o prvoj utakmici u Podujevu.

-Mislim da smo u prvoj utakmici imali više dobrih trenutaka od protivnika, posebno u prvom poluvremenu, ali nije nam se dalo da postignemo pogodak. Znamo gdje smo griješili, šta treba da bude bolje, a iskreno na našem stadionu i pred našim navijačima treba da budemo agresivniji, da stavimo protivnika pod pritisak i da ga napadamo. Naravno, uz respekt koji svaki rival zaslužuje - jasan je Serikov.

Strični štab je sa igračima analizirao poraz i nakon povratka sa Kosova svi su koncentrisani samo na jedno – prolaz u drugu rundu kvalifikacija

-Bićemo bolji, svi. Ubijeđen sam u to. Znamo da nam igra samo pobjeda, i to od dva gola razlike, tako da nema nikakvih drugih kalkulacija. Napašćemo trijumf od starta, imaćemo ogromnu želju da do njega dođemo, jer ne vidim način da neko od nas na teren može da istrči bez motiva.

Ruski fudbaler se uzda u navijače.

-Znam da Budućnost ima odlične navijače i da su 12. igrač tima. Siguran sam da ćemo osjetiti njihovu energiju i da će nas tjerati prema naprijed. Dugujemo i njima, baš kao i samima sebi i cijelom klubu bolju predstavu i nadu u prolaz. Vjerujem da ćemo proći Mališevu. Kako ja lično, tako i svi moji saigrači – rekao je Serikov.

Utakmica Budućnost – Mališeva je na programu u četvrtak 18. jula pod Goricom u 21.00 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 09:31