Будућност брани дуплу круну од претходне сезоне / - SRDJAN BOLJEVIC
23/07/2021 u 22:48 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјутра почиње 16. сезона Телеком 1. ЦФЛ лига

Првог дана нове сезоне на програму ће бити три сусрета, у Даниловграду се састаjу Искра и Jезеро, у Тузима ће снаге одмjерити Дечић и Зета, док ће се на стадиону под Малим брдом играти приморски дерби између Петровца и Морнара

Премиjерне утакмице шеснаесте сезоне такмичења у Телеком 1. ЦФЛ, наjвећем рангу црногорског фудбала, играjу се у суботу, 23. jула 2021. године.

Првог дана нове сезоне на програму ће бити три сусрета, у Даниловграду се састаjу Искра и Jезеро, у Тузима ће снаге одмjерити Дечић и Зета, док ће се на стадиону под Малим брдом играти приморски дерби између Петровца и Морнара.

Дан касниjе, у недjељу, у Никшићу се од 19 часова састаjу Сутjеска и Подгорица. Дуел Рудара и Будућности одложен jе због обавеза тима из Подгорице у квалификациjама за УЕФА Лигу конференциjа и реванш меча са Торшавном, коjи ће се одиграти у уторак на Градском стадиону у Подгорици.

Сходно одлукама Министарства здравља дозвољено jе присуство гледалаца на спортским манифестациjама и то 30 одсто од укупног капацитета стадиона. Сви љубитељи фудбала имаће прилику да прате мечеве Телеком 1. ЦФЛ и путем малих екрана, у суботу од 20.30 часова на каналима Jавног сервиса. Директно ће се преносити дуел Искре и Jезера. Преостале мечеве суботњег програма првог кола Телеком 1. ЦФЛ, као и дуел Сутjеске и Подгорице коjи се игра у недjељу, љубитељи фудбала имаће прилику да прате на званичноj интернет страници Фудбалског савеза Црне Горе.

Титулу шампиона Црне Горе у шеснаестоj сезони Телеком 1. ЦФЛ браниће екипа Будућности. Првак Телеком 1. ЦФЛ избориће наступ у квалификациjама за УЕФА Лигу шампиона, док ће другопласирана и трећепласирана екипа шампионата учествовати у квалификациjама за УЕФА Лигу конференциjа. Статус првоглигаша изгубиће екипа коjа на краjу шампионата заузме десету позициjу на табели, док ће осмопласирана и деветопласирана екипа играти бараж за опстанак у друштву наjбољих против другопласиране и трећепласниране екипе 2. ЦФЛ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:20