Лига нација / - Фото: Твитер
15/12/2021 u 17:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Соколи сјутра добијају ривале у Лиги нација

Жриjеб за треће издање УЕФА Лиге нациjа одржаће се сjутра у Ниону, са почетком у 18 часова

Репрезентациjа Црне Горе играће у Лиги Б, другоj по рангу у Лиги нациjа, а жриjеб чека из четвртог шешира, у коjем су jош Словениjа, Албаниjа и Jермениjа.

У првом шеширу налазе се Украjина, Шведска, Босна и Херцеговина и Исланд, у другом Финска, Норвешка, Шкотска и Русиjа, а у трећем Израел, Румуниjа, Србиjа и Република Ирска.

Утакмице УЕФА Лиге нациjа играће се у jуну (четири кола) и септембру (два кола) наредне године.

Лигу А чине Француска, Италиjа, Белгиjа, Шпаниjа (први шешир), Португал, Холандиjа, Данска, Њемачка (други шешир), Енглеска, Пољска, Шваjцарска, Хрватска (трећи шешир), Велс, Аустриjа, Чешка и Мађарска (четврти шешир).

Обзиром да се у марту игра плеj-аут Лиге нациjа, Лига Ц и Лига Д jош ниjесу у потпуности комплетиране, због мечева Казахстан - Молдавиjа и Кипар - Естониjа, у коjима ће побjедник ићи у Лигу Ц.

За сада, у Лиги Ц су Турска, Словачка, Бугарска, Сjеверна Ирска (први шешир), Грчка, Бjелорусиjа, Луксембург, Сjеверна Македониjа (други шешир), Литваниjа, Грузиjа, Азербеjџан, Косово (трећи шешир), Казахстан или Молдавиjа, Кипар или Естониjа, Гибралтар, Фарска Острва (четврти шешир).

У Лиги Д су Казахстан или Молдавиjа, Кипар или Естониjа, Лихтенштаjн, Малта (први шешир), Летониjа, Сан Марино, Андора (други шешир).

РАСПОРЕД

Први шешир

Украjина

Шведска

БиХ

Исланд

Други шешир

Финска

Норвешка

Шкотска

Русиjа

Трећи шешир

Израел

Румуниjа

Србиjа

Република Ирска

Четврти шешир

Словениjа

ЦРНА ГОРА

Албаниjа

Jермениjа

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 16:22