Радуловић и Вешовић / - Фото: ФСЦГ
16/11/2021 u 07:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Соколи" спремни за последњи окршај у квалификацијама: Турска гост под Горицом

“Храбри соколи” вечерас од 20:45 часова играjу посљедњи меч у квалификационом циклусу за одлазак на Свjетско првенство у Катару

Иако без резултатског императива, у дуел са Турском улазе мотивисани да направе jош jедан подвиг, сличан оном од приjе три ноћи, када су ремизирали са Холандиjом (2:2), након два гола заостатка. Исти заостатак успjели су да анулираjу и у претходном дуелу са Турском, у Истанбулу.

“Ниjесмо дозволили ни Холандиjи да прави рачун без нас, па нећемо ни Турскоj. Надам се да ћемо имати макар бод више након послjеднjег меча. Њима jе потребна побjеда и волио бих да буду офанзивниjи, што ће вjероватно и бити, али имамо одговор на све. Момци су прихватили сто желимо од нjих, што jе знак да су фудбалски интелигентни и да имаjу квалитет”, истакао jе селектор Миодраг Радуловић на данашнjоj прес конференциjи.

“Соколи“ су раниjе остали без шанси да се домогну првог или другог мjеста у групи Г, али далеко од тога да су били без шанси у изузетно jакоj конкуренциjи.

“Наша група jе jедина у коjоj три селекциjе у послjеднjе коло улазе са шансама за директан пласман. Не зна се ни ко ће у Катар, ни ко ће у бараж. Такође, Летониjа jе проглашена тоталним аутсаjдером, а у гостима jе изгубила само од Холандиjе. Све противнике jе намучила. Ми смо у сваком мечу били у игри, ми смо намучили и болjе рангиране селекциjе. Мислим и да смо имали константу у играма. Генерално, мислим да ће се оваj циклус памтити, нажалост не по бодовима и пласману, већ по начину на коjи смо се представили”, обjаснио jе селектор Црне Горе.

У сjаjном мечу са Холандиjом головима и асистенциjама истакли су се млади играчи, коjи треба да буду окосница репрезентациjе у годинама коjе слиjеде.

“Нажалост, ниjесмо имали простора да пружимо шансу млађима од старта, jер смо одмах ушли у квалификациjе, без иjедне одигране приjателjске утакмице. Доста сам радио са младим играчима и знам да jе веома битан момент када да им се укаже повjеренjе. Има jос младих играча коjи испунjаваjу критериjуме националног тима, сад jе тренутак да они направе корак наприjед према сениорском фудбалу, ко год да буде на мjесту селектора”, казао jе Радуловић.

Позитивна ствар уочи меча са Турском jе и што се у тим враћа Марко Вешовић, коjи ниjе играо против Холандиjе због жутих картона. Са трибина jе гледао како се нjегови саиграчи, упркос многим проблемима, боре са великаном.

“Жао ми jе што ниjесам играо против Холандиjе. Била jе то велика утакмица и ноћ за памћенjе, значаjан да се врати вjера у репрезентациjу и да покажемо да можемо, рекао jе универзалац “сокола”, коjи се осврно на дуеле са Холандиjом и Турском. Велика jе ствар што смо се вратили и против Холандиjе и Турске послиjе минуса од два гола. То jе знак да растемо, да смо болjи, а имамо и младе играче на коjе може да се рачуна. Иако jе група била веома тешка, жао нам jе што се овако завршило, осjећамо да смо могли много више на резултатском плану”, сматра фудбалер азербеjџанског Карабага.

Правду на Градском стадиону у Подгорици диjелиће судиjски тим из Нjемачке. На центру ће бити Даниjел Зиберт, коjем ће помагати Jан Заjдел и Кристиjан Гителман. Четврти судиjа jе Тобиjас Раjхел, док ће у ВАР соби бити Саша Штегеман, уз асистенциjу Катрина Рафалског.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 13:28