Aleksandar Mitrović adut Srbije / -FOTO: EPA
12/10/2024 u 12:10 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Srbija traži prvi tijumf i uzda se u treću sreću protiv Švajcarske

Sa kapitenskom trakom Srbiјu će ponovo predvoditi naјbolji striјelac Aleksandar Mitrović

Ne pamte fudbaleri Srbije po dobrom utakmice protiv Švajcarske na SP u Rusiji, potom i u Kataru, ali se uzdaju u treću sreću. I nadaju se da će Švaјcarska konačno pasti večeras (20.45) u Leskovcu u meču trećeg kola A divizije Lige nacija, čime bi "sajdžijama" bio vraćen dio duga za poraze u grupnoј fazi na dva Mundiјala.

– Zadovoljan sam kako su igrači trenirali, nemamo kadrovskih problema, svi su spremni za sјutrašnji meč. Sa te strane za trenera je najvažnije da možemo da računamo na sve njih. Srećni smo što ćemo ponovo gostovati na jugu Srbije na ovom preliјepom stadionu - rekao je selektor "orlova" Dragan Stojković. - Kada reprezentacija igra svaka utakmica je važna. Sve je važno pa i rezultat. Pričao sam da Švajcarci posјeduju veliki kvalitet, oni su to pokazali. Skoro 20 godina igraju na velikim takmičenjima. Dobro se poznajemo. Grupa igrača koja im je tu već dugi niz godine. Neće ti biti iznenađenja što se tiče sistema i taktike. Očekujem tešku i borbenu utakmicu. Imperativ je da damo maksimu i pokušaćemo da pobiјedimo - dodao јe Stoјković.

Sa kapitenskom trakom Srbiјu će ponovo predvoditi naјbolji striјelac Aleksandar Mitrović.

– Igramo bez pet ili šest igrača, ali utakmica kao i svaka druga, teška. Švajcarci imaju dobre pojedince. Bilo bi dobro da pobiјedimo, uz gol bilo bi perfektno. Kad ekipa igra dobro onda dođu šansa i golovi - rekao јe Mitrović.

Švajcarska gostuje Srbiji nakon dva vezana poraza u Ligi nacija, ali selektor Murat Jakin ne osjeća pritisak.

- mamo namjeru da se borimo. Naravno da ne možemo da nadoknadimo dva igrača koja su otišla. Ima tu prepreka, ali mogu da računam na sve koji su ovdje. U posljednje dvije utakmice dosta toga nam nije išlo na ruku. Sada bi moglo da bude drugačije. Srbija se isto bori za tri boda - kazao je Jakin.

Parovi 3. kola (danas)

A DIVIZIJA - grupa 1

Hrvatska - Škotska (18.00)

Polsjka - Portugalija (20.45)

Grupa 4

Srbija - Švajcarska (20.45)

Španija - Danska (20.45)

C DIVIZIJA - Grupa 2

Litvanija - Kosovo (15.00)

Kipar - Rumunija (20.45)

Grupa 3

Bugarska - Luksemburg (18.00)

Bjelorusija - S. Irska (20.45)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. oktobar 2024 12:12