Porto pao u Norveškoj / EPA-EFE-MATS TORBERGSEN
25/09/2024 u 20:53 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Startovala LE: Bodo Glimt srušio Porto, AZ Alkmar uzeo mjeru Elfsborgu

Pobjede norveškog i holandskog tima na startu

Novi format Lige Evrope krenuo je večeras utakmicama u Bodou i Alkmaru, a pobjedama su se nakon goleada radovali domaći timovi koji su slavili identične pobjede (3:2)

Norveški prvak Bodo Glimt je priredio iznenađenje i srušio favorizovani Porto, te potvrdio da je tim koji je veoma opasan na svom terenu na vještačkoj podlozi, dok je AZ Alkmar uzeo mjeru Elfsborgu.

Meč za Bodo nije krenuo dobro, pošto je Porto poveo preko Omoridiona u 8. minutu, ali je norveški tim koji je u plej-ofu Lige šampiona eliminisan od Crvene zvezde uspio da režira preokret. Mrežu portugalskog velikana pogađali su Heg u 15. i Hauge u 40. i 62. minutu. U finišu Porto koji je od 51. minuta imao igrača više na terenu nakon isključenja Mate uspio je samo da ublaži poraz, a strijelac je bio Gul u 90. minutu.

Preokret je režirao i AZ Alkmar protiv Elfsborga, a holandski tim predvodio je Ruben Van Bomel, sin legendarnog Marka Van Bomela koji je bio dvostruki strijelac u 44. i 50. minutu, dok je treći gol za pobjedu postigao Troi Parot u 74. iz penala. Golove za švedski tim dali su Ouma u 23. i Hedlund u 53. minutu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 21:09