Dragan Stojković Piksi / -FOTO: FSS
07/10/2024 u 11:51 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stojković: Nema bojkota, Vlahović i Sergej se priključuju u novembru

Za mečeve protiv Švajcarske i Španije Piksi će na raspolaganju imati Aleksandra Mitrovića, koji je propustio septembarski ciklus, a šasnu će dobiti i talentovani Andrija Maksimović

Pripreme za dva meča u A Ligi nacija protiv Švajcarske u Leskovcu (12. oktobar) i Španije (15. oktobar u Kordobi), fudbalska reprezentacija Srbije počinje danas u Staroj Pazovi, a uoči okupljanja selektor Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za novinare i pričao o mnogim temama.

Objasnio je i zašto se na spisku nisu našli Dušan Vlahović i Sergej Milinković Savić i naglasio da nema nikakvog bojkota.

- Niti je problem FSS, ni reprezentacija, ni selektor. Nema bojkotovanja, razgovarao sam sa svima. Vlahović me je dva puta zamolio da ne dolazi zbog porordičnih problema. Rekao je da može da se posveti tom rješavanju samo u pauzama i ja to poštujem. Izvjesno se radi o velikom problemu, a ja ne želim da idem u detalje, da mi se igrač ispovijeda. Vlahović je važan igrač, nedostaje nam, neko je ko treba Srbiji. Očekujem da će se brzo priključiti - kazao je Stojković. - Što se tiče Sergeja, donijeli smo zajedničku odluku da preskoči i ovaj termin. Vjerujem da će u novembru na psihičkom planu biti spreman da se priključi reprezentaciji. To je dogovor između mene i njih. Nadam se da za Vlahovića na sledećem okupljanju neće biti problema - dodao je Stojković.

Ovog puta Piksi će na raspolaganju imati Aleksandra Mitrovića, koji je propustio septembarski ciklus.

- Prije svakog objavljivanja spiska razgovaram sa mnogo igrača. Od njih dobijem informaciju i potvrdu o njihovom stanju. Na osnovu toga pravim spisak. Bilo bi ružno da ih stavim na spisak a oni se ne pojave. Mitrović se osjeća odlično, nema više problema sa zadnjom ložom. Imao je u prethodnom periodu terapije, rehabilitacije, utakmice, ali mi je rekao da je mnogo bolje nego u septembru. Rekao je da ga stavim na spisak i on dolazi danas kao i svi drugi.

Najavio je selektor "orlova" da će šansu će dobiti i debitant, talentovani vezista Crvene zvezde Andrija Maksimović zbog kojeg je i gledao "vječiti derbi".

- Maksimovića sam upoznao na Kipru na EP do 19 godina. Pratim ga od tog momenta, skrenuo je pažnju na omladinskoj ligi šampiona protiv Benfike gdje je dao gol, pa na vječitom derbiju, protiv Intera. Veliki je potencijal, ima samo 17 godina, djeluje zrelo na terenu, ima lijep nadimak ("Mesi"). Nisam imao dilemu da ga stavim na spisak, bez obzira na godine. Ima otvoren put za fenomenalan razvoj, a sve od njega zavisi. On je tu, da li će debitovati kao starter ili će ući ne znam. Ali, sigurno znam da će debitovati - otkrio je Stojković.

Uoči mečeva sa Švajcarskom i Španijom suočio se Stojković i sa kadrovskim problemima, pa zbog povreda neće moći da računa na Andriju Živkovića, Srđana Babića i Petra Ratkova, dok će na okupljanje doći Vanja Milinković Savić i Ivan Ilić, ali je neizvjesno da li će moći da treniraju i igraju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 21:56