Звездан Терзић / - Фото: Принтскрин
22/09/2021 u 15:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Терзић: Одлазим ако Звезда не буде шампион

Гостујући на ТВ Прва, први човјек ФК Црвена звезда, Звездан Терзић, казао је да ће напустити клуб ако црвено-бијели на крају сезоне не буду шампиони

- Ви медиjи често билдуjете вијести. У Звезди jе структура да су сви чланови власници клуба. Оперативни дуг jе 35.000.000 еура. По АПР-у jе око 49.000.000 еура, али ту су неки дугови коjе Звезда не мора да плати. То jе у случаjу да Звезда мора да прода Маракану, а када ће Звезда продати 'Маракану'. "Гаспром" и "Телеком" као главни спонзори покриваjу ту разлику, па кажем да jе дуг 35.000.000 еура. Кад год неко намјерно покрене тему дуга Звезде, ми то сматрамо злонамјерним. Звезда никада ниjе боље функционисала и играла боље, сада када jуримо ново прољеће у Европи и пету узастопну титулу. Има много људи коjе би требало да буде срамота чиjи ботови на друштвеним мрежама даjу злонамјерне коментаре. Ти људи кад виде Звездин дуг као да се пробуде као медвјед после зимског сна. И пробуде се у 2018. години када jе Звезда у Лиги шампиона. Ово што смо урадили ће се изучавати на факултетима. Звезда jе била мртав клуб када смо дошли. А дошли смо до тога да jе наш дуг у висини годишњег буџета. Донио сам папир на ком се jасно могу видјети приходи и расходи у последњих седам година. Сви ти коментари су злонамјерни. Играчи су се тада разбјежали, 250 тужби jе било, изгубљена лиценца... Дошли су људи коjи су се школовали у иностранству, стручњаци и рекли да Звезди предстоjи стечаj, а онда сам jа рекао склоните се и пустите ме да водим клуб како умијем. И сада се Звезда бори за пету титулу и имамо резултате,а то jе jедино мјерило. Дуг jе био 60.000.000 еура, а сада jе 35.000.000 еура. Клуб се бори за титуле и навиjачи су задовољни, наравно да jесу. Много ботова има на мрежама, а jа увијек причам све транспарентно, нема табу тема. Моjа грешка jе jер сам се повукао из медиjа, jер сам постао персонификациjа Звезде. Пустили смо да нека стихиjа води клуб. Радите 100 ствари, 95 урадите добро, а пет лоших и медиjи због продаjе потенцираjу само тих пет. Умјесто да причамо да се Звезда као 'феникс' издигла из пепела - причао jе Терзић.

Водитељ jе питао да ли га зато навиjачи зову "Терза мађиjа"?

- Приjа ми када навиjачи то кажу jер људи препознаjу шта сам урадио. Резултати су мјерило квалитета. Звезда jе била 210. на УЕФА ранг листи, данас jе Звезда 42. у Европи. Коjа српска компаниjа jе 42. у своjоj бранши у Европи. Причам искрено. Први пут када Звезда не буде шампион, jа одлазим из клуба. Нема везе гдје ћу, то jе моjа професионална одговорност. Звезда мора да буде шампион, jа доносим све стратешке одлуке. Све што се деси у клубу, када уђемо у Лигу шампиона, jа сам заслужан за све успјехе Звезде. Али, и када jе нешто лоше, jа сам крив. Jа сам довео тренера, jа сам бирао играче, jа сам бирао сараднике, директоре, скауте. Имао сам статутарно право да их доведем правовремено. У маjу ако Звезда не освоjи титулу, крив сам jа. Jа сам довео Катаиjа, Иванића и jако сам одговоран. Када Звезда не буде прва, а наjбољи jе клуб у Србиjи, jа ћу отићи jер систем ниjе функционисао, а jа сам броj jедан. Звезда мора да расте и то чини осам година. Постоjе приче да смо државни проjекат, али Звезда послуjе потпуно транспарентно и остваруjе 90 одсто прихода из иностранства. Без динара сиве зоне, све jе транспарентно. Звезда jе мотор српског фудбала - поручио jе Терзић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:07