Omladinci Budućnosti na treningu u Tbilisiju / -FOTO: FK BUDUćNOST
17/09/2024 u 17:47 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tomašević: Vjerujem u pozitivan rezultat

Omladinci Budućnosti sjutra startuju na međunarodnoj sceni

„Plavi“ će u Tbilisiju protiv Dinama igrati prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Biće to prvi put da jedna omladinska selekcija Budućnosti igra ovo takmičenje i nema sumnje da će Podgoričani uraditi sve da na stadionu Mihel Meski“ pruže što bolju partiju.

-Očekivanja? Uvijek su na nivou grba koji nosimo – najveća moguća! Naravno, nikoga ne smijemo da potcijenimo, a posebno ne Dinamo čiji je tim sastavljen od par igrača iz seniorskog tima koji imaju ogroman kvalitet - poručio je defanzivac Podgoričana Bodin Tomašević, koji je jedan od lidera generacije.

Tomašević je potom dodao:

-Stručni štab nam je detaljno ukazao na dobre i loše strane protivnika, a rekao bih da je recept za pozitivan rezultat koncentracija na naše zadatke u igri. Vjerujem u dobar rezultat, a nadam se da ćemo ga ostvariti i prirediti jedan užitak našim navijačima u revanšu – nadam se pod Goricom“, jasan je 18-godišnji štoper.

Dinamo je skup najbolje djece iz Gruzije, za omladince će igrati i prvotimci, ali upravo je to slučaj i sa Budućnošću. Tomašević, Stefan Đukanović, Andrej Camaj, Zarija Kumburović i Danilo Vukanić su predvodnici, odavno su u prvom timu kao dio talentovane „generacije 2006“, a tu su još Lazar Savović, Matija Jovanović, Andrej Kostić, Lazar Brajović, Dragutin Šaranović, Lazar Martinović... Sve su momci koji imaju ulogu u prvom timu, na kraju krajeva momci koji čine okosnicu omladinske reprezentacije Crne Gore, koja je prije desetak dana na turniru „Stevan Ćele Vilotić“ ostavila odličan utisak protiv jakih selekcija kao što su Portugalija, Srbija i Mađarska.

-Mislim da imamo dobru ekipu koja je spremna da se nadigrava i bori u svim segmentima. Analizirali smo Dinamo, vidjeli smo koliko mogu da budu dobri, ali pokušaćemo da nametnemo svoju igru, da igramo lijepo, ali i takmičarski – kazao je plejmejker Stefan Đukanović.

Njegova, ali i želja ostalih igrača, jeste da se kuće vrati sa pobjedom...

-Posjedujemo kvalitet, toga smo svjesni, ali isto tako imamo respekt prema rivalu koji je odličan. Vjerujem u povoljan rezultat i dobru uvertiru za revanš u Podgorici – dodao je Đukanović.

Andrej Camaj tvrdi da je ključ svega timski duh.

-Važno je da se borimo jedan za drugoga u svakom trenutku, vjerujem da ćemo to da radimo i ukoliko bude tako – siguran sam u dobar rezultat. Svako od nas ima svoju ulogu, važno je da iz sebe izvuče maksimum koliko god ko od nas igrao, a komunikacija je ključna. Možemo da igramo agresivno, ali i da budemo smireni i koncentrisani kada treba. Kvalitetna smo ekipa, to treba da dokažemo – poručio je Camaj.

Sjutrašnja utakmica u Tbilisiju počinje u 17 sati po sredenjeevropskom vremenu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 17:48