Милинковић / Фото: Дејан Лопичић
19/07/2021 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тренер Будућности: Морамо да заборавимо Хелсинки, не можемо тако напријед

Не можемо стално размишљати како смо лоше играли и враћати се на то, каже Милинковић

„Плави“ су туговали након елиминације од Хелсинкија, били утучени, баш као прошле сезоне на почетку сезоне када нису кренули на најбољи начин, али су спреми поново да се издигну.

Стручни штаб је анализирао поразе од шампиона Финске, али фудбал иде даље и већ су сви посвећени окршају са екипом ХБ Торшавн у 2. колу квалификација за Лигу конференција.

- Морамо да заборавимо Хелсинки, ако будемо стално размишљали како смо лоше играли и враћали се на то, онда не можемо напријед. Нове обавезе су пред нама, размишљамо само о Фаранима и желимо да направимо добар резултат већ у првој утакмици - каже тренер плавих Младен Милинковић.

Будућност први меч са ХБ Торшавном игра у четвртак 22. јула на Гундадалур стадиону у 20.00 часова, а реванш је свега пет дана касније под Горицом - 27. јула у 20 сати.

„Плави“ ће на пут на Фарска Острва кренути у сриједу, а повратак је планиран за петак.

- Наша лига почиње за викенд, а наша утакмица са Рударом је одложена, тако да су све мисли окренуте на двије утакмице са Фаранима. Покушаћемо да поправимо утисак из првог кола и наставимо такмичење у Европи. Одмах након те утакмице се окрећемо првенству јер нас већ 31. јула очекује дуел са Морнаром- поручио је 53-годишњи Лозничанин.

Шеф је растеретио ростер за викенд вративши поједине омладинце из првог тима у омладински погон.

- Смањили смо фонд играча, јер су дошли Шалета Kордић и Зоран Петровић у посљедње вријеме, а процијенили смо да поједини не могу да се изборе за већу минутажу. Можда ће да буде још скраћења- додајењ он. 

Наши шампиони на Фарским Острвима поново неће истрчати у најјачем саставу - против Хелсинкија нису играли Игор Ивановић, Драшко Божовић и Василије Терзић, а против Торшавна неће наступити Терзић и Лука Мирковић због повреда.

- Терзић је и даље ван строја, опоравља се, можда ће сјутра почети да тренира са екипом. Сигурно неће бити у конкуренцији за прву утакмицу, а можда и другу. И Мирковић је ван строја за утакмице са Фаранима - рекао је Милинковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:28