Mjesto tragedije / -FOTO: AEK
10/08/2023 u 14:29 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Trojica Grka su bila presudna za organizaciju haosa u Atini

To su rekli za grčke medije izvori iz tužilaštva

U vezi sa haosom u Atini uoči evropske utakmice između AEK-a i zagrebačkog Dinama do sada su uhapšene 104 osobe, od kojih je 97 hrvatskih državljana.

Svi hrvatski navijači optuženi su za četiri teška dijela i sedam prekršaja, a optuženi su i za ubistvo, za koje bi mogli dobiti doživotnu kaznu zatvora.

Međutim, grčka javnost je sada pronašla trojicu uhapšenih Grka za koje se tvrdi da su odigrali odlučujuću ulogu u organizaciji nereda koji su doveli do ubistva 29-godišnjeg navijača AEK-a.

„Ta trojica Grka dovela je hrvatsku kolonu do stadiona AEK-a i pokazala im sve prilazne puteve kako bi bili manje primijećeni da dođu do terena žuto-crnih navijača AEK-a“, rekli su za grčke medije izvori iz tužilaštva

Riječ je o 26-godišnjaku i 27-godišnjaku iz Maruša, kao i o 22-godišnjaku albanskog porijekla.

U forenzičkim laboratorijama pronađena je drvena ploča dužine 120 i širine 10 centimetara, na kojoj su bili ekseri, a na kojoj su pronađeni tragovi krvi nepoznatih osoba.

Istražuju se i telefonski razgovori trojice Grka, kako bi se saznalo kako je došlo do organizovanog dolaska hrvatskih navijača u Atinu, a potom i na sam stadion AEK-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:28