Са промоције књиге / - Фото: ФСЦГ
26/01/2022 u 18:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Кући фудбала промовисана књига "Спаске", аутора Драгана Перућице

У Кући фудбала у Подгорици јуче је промовисана књига "Спаске", аутора Драгана Перућице, која говори о животу и раду легендардног црногорског тренера Драгутина Спасојевића

Ово је, према ријечима аутора, монографија највећег тренера којег је Црна Гора имала.

-Ова монографија је истинита прича о Спасојевићу, писана је двије године са страшћу и узбуђењем. Ова књига је само покушај да се не угаси сјећање о једној легенди, тренерском магу, аутору ријечог фудбалског чуда, креатору најљепших страница у историји никшићког клуба, творцу највеће фудбалске представе у историји Краљева, људини челичних нераван и принципа. Посвећана је човјеку који је по много чему јединствен и непоновљив, али и тренеру који је о фудбалу све знао: прошао, видио, урадио. Његов фудбалски мото био је: Хоћу, дакле могу! – казао је између осталог аутор књиге Драган Перућица.

На промоцији књиге, коју је издао Фудбалски савез Црне Горе, говорио је и проф.др Драган Копривица, који је између осталог казао да је Спаскетов рад пратио још као дјечак.

-У нашем фудбалу постоjе два магична имена – фудбалер Деjан Савићевић и тренер Драгутин Спасоjевић. За нас, дjецу из Никшића, фигура човjека у тамним наочарима била jе магична. Ми нисмо знали шта jе улога тренера, али смо сви у глас – ево га Спаске, ево га Спаске... Ми смо били заљубљени у њега, око њега jе био облак таjанствености и величине. Тако сам га jа запамтио. Такав тренер се у Црноj Гори никад више поновити неће, а на данашњим генерациjама jе да покушаjу да му се макар приближе колико могу Копривица – истакао је Копривица.

Поред аутора и Драгана Копривице, на промоцији су још говорили Никола Мијановић и Нико Раичковић.

Дејан Панић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:16