Љубитељи Нотс Каунтија и Партизана у Нотингему добили ново омиљено мјесто / - приватна архива
23/07/2021 u 20:36 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Нотингему отворен паб посвећен Партизану

У разговору за Портал Дан, навијач Нотс Каунтија и власник новоотвореног паба, посвећеног Партизану, Тони Перкинс, прича о својој љубави према клубу из свог града, али и томе како је заволио београдске црно-беле, и како је одлучио да се посвети угоститељству, те да то споји са својом највећом љубављу, фудбалом

Нотингем, град на истоку Енглеске, најпознатији је по Шервудској шуми и легенди о Робину Худу, а овај град од прије неколико дана краси и један паб, који је посвећен вјеровали или не Партизану, па чак и носи назив „Партизан таверн”. Немали број љубитеља фудбала зна да је овај град такође и фудбалска колијевка. У овом граду постоје два фудбалска клуба, Нотингем Форест, освајач два Европска купа, односно двије Лиге шампиона, као и титуле прве дивизије, данас Премијер лиге. Ипак, у овом граду постоји још један клуб, Нотс Каунти, мање познат овдашњим љубитељима фудбала, обзиром да већ 30 година игра у нижим ранговима, а од прије двије сезоне, је чак и члан Конференције, односно петог ранга енглеског фудбалског система. 

image

Стихови бенда "The Smiths" посвећени Партизану

- ФБ Партизан Таверн

У разговору за Портал Дан, навијач Нотс Каунтија и власник новоотвореног паба, посвећеног Партизану, Тони Перкинс, прича о својој љубави према клубу из свог града, али и томе како је заволио београдске црно-беле, и како је одлучио да се посвети угоститељству те да то споји са својом највећом љубављу, фудбалом.

image

Паб красе бројне улазнице са утакмица

- ФБ Партизан Таверн

Према Тонијевим ријечима, за Партизан је први пут чуо прије више од 30 година, и прво што је примијетио јесте да оба клуба носе црно-бијеле дресове.

– Први пут сам Партизан гледао 1990. године на турниру младих екипа у Ријеци, у Хрватској. У полуфиналу су се састали Нотс и Партизан, за тај меч мало ко зна, а Нотс је славио након пенала и изборио пролаз у финале – истиче Перкинс. 

image

Обиљежја црно-белих доминирају пабом

- ФБ Партизан Таверн

Тада је како каже, почео да се више интересује за београдске црно-беле, али је на први наредни меч, на ком ће гледати Партизан, морао да чека све до 2006. године.

– Први меч, првог тима Партизана гледао сам у Енглеској, против Мидлзброа, чини ми се 2006. године, ако се не варам у питању је био Куп УЕФА. Након тога, по први пут сам дошао у Београд 2008. на меч против Чукаричког, а након тога сам долазио често, и против Радника у Сурдулици, на „Вјечити дерби”, а пратио сам их и по Европи, нарочито на мечевима у Велсу и Енглеској, али гледао сам и против Видеотона, подгоричке Будућности и АЗ Алкмара – са поносом истиче Перкинс.

image

Тони је због Партизана прелазио на хиљаде километара

- приватна архива

Перкинс, свој локални клуб, Нотс Каунти, прати још од сезоне 1979/1980., а како истиче Партизан и Нотс имају много сличности.

– Свакако боје су нешто што је најуочљивије. Сем тога и Нотс и Партизан имају своје градске ривале, чије име не воле да спомену, а ти ривали су такође црвени – категоричан је Перкинс, не желећи да наведе име љутог ривала.

Своју љубав према фудбалу и Партизану, одлучио је да преточи у угоститељски објекат који је недавно отворио под називом „Партизан Таверн”.

image

Тони љубав према црно-белој боји пренио и на ћерку

- приватна архива

– Желио сам да мој паб носи креативан назив, а да опет прикажем колико сам привржен црно-белим бојама. Сматрам да је то нешто необично, никад виђено у Енглеској, а опет толико блиско обзиром да међу навијачима Партизана и Нотс Каунтија постоје добри односи – поручује Перкинс. 

Он је паб отворио након што је епидемија коронавируса, коначно почела да јењава у Великој Британији, а то га је обрадовало обзиром да ће се и публика коначно вратити на стадионе у сезони која је пред нама.

– Од сезоне која слиједи имам велика очекивања, када је ријеч о оба клуба. Од Партизана, очекујем сјајне наступе у Европи, али и коначно освајање титуле шампиона Србије, док када је ријеч о Нотс Каунтију, надам се да ћемо се након неколико сезона у Конференцији, коначно вратити гдје нам је и мјесто, у фудбалску лигу. Обије екипе, имају играче способне за тако нешто – закључује Перкинс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:55