Дејан Савићевић / - Фото: ФСЦГ
02/01/2022 u 10:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа за спорт ставила блокаду на регистацију Дејана Савићевића за предсједника ФСЦГ

Управа за спорт и младе прекинула је поступак регистрације Дејана Савићевића за предсједника Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ).

То је за портал ПРЕСС званично потврђено из тог државног органа на чијем је челу Марко Беговић.

ФСЦГ одржао је 30. јуна Изборну скупштину на којој је Савићевић реизабран за предсједника те спортске асоцијације. Ипак, надлежни инспекцијски органи у Црној Гори оспорили су законитост поступка избора, што је недавно потврђено и одлуком Управног суда.

Након Изборне сједнице, ФСЦГ је код Управе за спорт покренуо иницијативу за регистрацију одлука са те сједнице, међутим у званичном одговору тог државног органа који је послат порталу ПРЕСС може се видјети да је тај поступак блокиран.

- Код овог органа покренут је поступак регистрације промјене у Регистру спортских организација у предмету број УПИ 01-105-611/21-297, по захтјеву Фудбалског савеза Црне Горе са сједиштем у Подгорици. Имајући у виду да је пред надлежним инспекцијским органом покренут поступак инспекцијског надзора над радом Фудбалског савеза Црне Горе, што представља претходно питање без чијег рјешавања се не може одлучити у поступку за регистрацију промјене у Регистру спортских организација, као и да то претходно питање чини самосталну правну цјелину чије рјешавање је у надлежности другог органа односно Управе за инспекцијске послове, овај орган је рјешењем прекинуо поступак за регистрацију промјене у ФСЦГ у Регистру спортских организација - пише у одговору Управе за спорт и младе.

Додали су да ће Управа за спорт и младе наставити поступак регистрације промјене у Регистру спортских организација, која се односи на ФСЦГ, након што се оконча инспекцијски надзор над ФСЦГ пред Управом за инспекцијске послове.

Управни суд Црне Горе у децембру прошле године одбацио је захтјев Фудбалског савеза Црне Горе да се одложи рјешење Управе за инспекцијске послове – Одсјек за инспекцију спорт, којим је дат налог да буде одржана нова Изборна скупштина Удружења клубова ФСЦГ – Сјевер.

Суд је утврдио да нема ваљаних разлога да се рјешење Инспекције о понављању скупштине одложи. Понављањем Изборне скупштине Удружења клубова ФСЦГ – Сјевер мора да се понови и одржавање Изборне скупштине на којој се бира предсједник ФСЦГ, с обзиром да су та два процеса повезана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 02:30