Вујовић на синоћњем мечу / фото: Дан/Ненад Мандић
07/07/2021 u 11:28 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Успјешно понирање „жуте подморнице” у европске воде

Вујовић: Исплатила се офанзивна игра. Памет, храброст и дисциплина су рецепт за успјех у реваншу првог кола Лиге конференција са Лаћијем

Успјешан деби на европској сцени имали су фудбалери Подгорице.

Прије свега дисциплинована игра, након „стидљивих” двадесетак минута, овјековјечена је минималном побједом над Лаћијем (1:0) у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу конференција.

Гол вриједан минималне залихе пред реванш у Албанији, 15. јула, постигао је Јован Вујовић у 57. минуту из једанаестераца.

Сматрам да смо са мало више респекта према ривалу, него што је требало, ушли у меч. Послије 15 минута смо кренули са офанзивниjом игром, што се на краjу исплатило – казао је Вујовић.

Никшићанин је био најзаслужнији за успјешно понирање „жуте подморнице” у европске воде, заједно са голманом Николом Ивезићем.

Млади чувар мреже је у 94. минуту одбранио једанаестерац Ментору Мазрекају, послије неспретног играња руком Сузукија у свом шеснаестерцу.

Такве грешке не смију да нам се дешавају у реваншу. Морамо бити концентрисани током свих 90 минута. Увјерили смо се у све оно што смо видјели када смо анализирали Лаћи. Дисциплинована су екипа, са много добрих и искусних појединаца. На „ДГ арени” нас нису казнили, али у реваншу сигурно хоће – упозорава Вујовић.

Цетињанин је оптимиста, вјерује да Љешкопољци могу изаћи на мегдан румунској Универзитатеи из Крајове.

Мислим да уз дисциплиновану, паметну и храбру игру можемо изборити пролаз у наредну рунду – закључио је везни фудбалер клуба из Доње Горице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:58