Sa meča Ludogorec - Sutjeska / - FOTO: LUDOGOREC/TVITER
05/07/2022 u 21:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sutjeska dugo odolijevala, ali Ludogorec opravdao ulogu favorita i sa finim kapitalom dolazi na revanš!

Fudbaleri Sutjeske izgubili su od Ludogoreca u gostima 2:0 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Izabranici Milije Savovića tokom većeg dijela meča bili su u podređenom položaju, dugo su odolijevali, ali je domaći tim uspio da probije odbranu crnogorskog šampiona u nastavku i dođe do trijumfa.

Imao je Ludogorec nekoliko pokušaja u prvom poluvremenu, ali je Giljen branio šuteve Sotiriua i Plastuna, pa su "Plavi" sačuvali svoju mrežu.

I u nastavku meča Sutjeska je više billa koncentrisana na odbranu. Opet je na golu bio odličan Giljen. Dva puta je skinuo šuteve Sotiriua u 57. i 48. minutu, a iskusni golman sjajno je intervenisao i nakon šuta Tekpeteja u 66. minutu.

Ipak, odbrana Nikšićana kapitulirala je u 74. minutu kada je Aleks Santana odlično reagovao na jedan centaršut i zatresao mrežu Sutjeske.

Konačnih 2:0 za Ludogorec, kada se činilo da bi Sutjeska mogla da ostvari dosta povoljan rezultat, postavio je Matijas Tisera u 91. minutu.

Otežavajuća okolnost za Sutjesku je što se revanš 12. jula neće igrati u Nikšiću zbog rekonstrukcije stadiona, već na DG areni u Podgorici.

Naš šampion pred sobom ima jako težak zadatak jer je Ludogorec tim koji u ovom dvomeču ima ulogu velikog favorita.

Bugarska ekipa već više od 10 godina vlada tamošnjim fudbalom, igra grupne faze Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija, pa ima neuporedivo veće iskustvo u odnosu na nikšićki sastav.

Ipak, iz tabora Sutjeske poručuju da u Bugarskoj neće istaći bijelu zastavu.

- Spremno dočekujemo meč, a šta će biti potrebno i kolike će biti naše mogućnosti da se ostvari dobar rezultat ostaje da vidimo kada krene utakmica. Mi mislimo da imamo svojih šansi i da imamo i načina i znanja da ugrozimo protivnika. Mogu da kažem da sa dosta samopouzdanja očekujemo taj meč u Bugarskoj - rekao je trener Nikšićana Milija Savović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 23:32